Kiliçdaroglu: “Anayasa Mahkemesinin Karari Siyasete Yön Verecek”

- Karaman’in Ermenek ilçesine bagli Kazanc beldesinde hayatini kaybeden madencilerin ailelerine taziyelerini ileten kiliçdaroglu, kahvehanede vatandaslarla sohbet etti

 Kiliçdaroglu: “Anayasa Mahkemesinin Karari Siyasete Yön Verecek”

  - CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu: 

  - DSP, SP ve BBP yüzde 10 seçim barajiyla ilgili biz parlamentoda temsil edilemiyoruz" diye basvuruda bulundu"
  - “Açlik, ölüm ve yoksulluga mahkum ediliyoruz”
Karaman’in Ermenek ilçesine bagli Kazanci beldesinde hayatini kaybeden madencilerin ailelerine taziyelerini ileten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, bir kahvehanede vatandaslarla sohbet etti. 
  Taziye ziyaretlerinin ardindan kahvehaneye gelen Kiliçdaroglu,  vatandaslarla son gelismelerle ilgili konustu. Baraj konusunda konusmak için henüz erken oldugunu ifade eden Kiliçdaroglu, “Anayasa Mahkemesi daha usul yönünden inceleyecek. Hak ihlali olup olmadigina karar verecek. Yüzde 10 seçim baraji aslinda çok dogru bir uygulama degil. Kalkmasi lazim. Ya da makul bir düzeye inmesi lazim. Dünyada en yüksek oran bizde. Bunun yüzde 3 ya da 5’e indirilmesi temsilde adalet dedigimiz kavrama yol açar. Temsilde adalet yok. Yüzde 34 oy aliniyor, mecliste yüzde 65 milletvekili oluyor. Bu dogru bir uygulama degil. Anayasa Mahkemesi’nin karari siyasete yön verecek. Bu sefer DSP, SP ve BBP yüzde 10 seçim barajiyla ilgili basvuruda bulunmus. Biz parlamentoda temsil edilemiyoruz haksizliga ugruyoruz diye. Basvuruyu Anayasa Mahkemesi almak zorunda. Önce usul yönünden ele alinacagi söyleniyor. Sonra kabul görecek mi görecegiz” dedi.
  Türkiye’nin kötüye gittigini savunan Kiliçdaroglu, “Bunu sadece Türkiye’deki vatandaslar degil, yurt disindaki ülkelerin de kafasinda soru isareti var. Bu Türkiye iyiydi nasil böyle oldu diye. Yasaklar, baskilar geliyor. Artik bunlari asmamiz lazim. Birbirine düsman haline geldik. Toplumun bu kamplasmadan kurtulmasi lazim. Siyasi düsünceler farkli olsa bile bir araya gelerek çalismaliyiz” seklinde konustu.
 
  “AÇLIGA, ÖLÜME, YOKSULLUGA MAHKUM EDILIYORUZ”
  Bir vatandasin "padisahlik sistemi geliyor" demesi üzerine Kiliçdaroglu, sunlari söyledi: “Ona kimsenin gücü yetmez. Bir tek CHP’li kaldigi müddetçe böyle bir sey olmaz. Kimsenin endisesi olmasin ona kimsenin gücü yetmez. Onlarin niyetleri, arzulari olabilir ama güçleri yetmez. Bu ülkeyi biz kanla gözyasiyla kurduk. Birileri gelsin acilarimizi sömürsün, gözyaslarimizi görmesin, sonra gelip sultanlik kuracagim. Biz bunu yemeyiz. Demokratik yollarla geldiler demokratik yolla gidecekler. Bütün vatandaslarin bu gerçegi bilmesi lazim. Onlarin inançlarini sömürdüler. Onlarin etnik kimliklerini sömürdüler. Insanlari birbirlerine düsman ettiler."
  Tam tersine herkesin inancina, kimligine, yasam tarzina saygi göstereceklerini anlatan Kiliçdaroglu, sözlerini söyle tamamladi: "Bu ülkede baris içinde, huzur içinde yasayacagiz. Benim temel derdim Recep amcanin derdi. O niye lastik ayakkabi giyiyor. Benim derdim sarayda oturmak degil. Bu ülkede herkesin karni doyacak. Anneler çocuklarini huzur içinde okula gönderecek. Herkesin isi ve asi olacak. Insanlar o kosullarda yer altinda neden çalisiyor, baska geçinecek yerleri yok. Açliga, ölüme, yoksulluga mahkum ediliyoruz. Siyaseten bunun üstesinden geliriz. Yeter ki dürüst namuslu olalim.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284