“Kimligimi Ögreniyorum, Kendimi Koruyorum” Projesi Tanitildi

Nefes Aile Çocuk Egitimi ve Danismanligi Dernegi (NEFES-DER) tarafindan hazirlanan ve Konya Valiligi ile Meram Belediyesi tarafindan desteklenen “Kimligimi Ögreniyorum, Kendimi Koruyorum” konulu projenin tanitimi yapildi.

“Kimligimi Ögreniyorum, Kendimi Koruyorum” Projesi Tanitildi

Bir otelde, düzenlenen tanitim toplantisinda konusan proje koordinatörü NEFES-DER Baskani Nilgün Yamaner, "Cinsel istismar konusunda son yillarda gerek ülkemizde gerekse bütün dünyada arastirma ve önleme çalismalari yapilmaktadir. Kurulus amaçlarimizdan biri olan çocuk egitimi ve danismanligi olan Nefes Aile Çocuk Egitimi ve Danismanligi Dernegimizin bu konu ile ilgili olarak çocuga yönelik cinsel istismari önleme ve farkindalik olusturmak amaci ile Hollanda Büyükelçiligi Matra Destek Programina ‘Kimligimi ögreniyorum, kendimi koruyorum’ baslikli bir proje sunmus ve projemiz kabul edilmistir. Konya ve Karaman ilini kapsayacak olan projemizde 12-18 yas arasi egitim gören çocuk ve gençler üzerinde cinsel istismari önleme konusunda bir arastirma ve egitim çalismasi planlanmistir" diye konustu.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Kelesoglu Egitim Fakültesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Barbaros Yalçin ise, "Ülkemizde cinsel istismar ile ilgili emniyet müdürlüklerine yansiyan olgu sayisi çok azdir. Adli makamlara basvuran çocuk cinsel istismari olgusu ise tüm olgularin yüzde 5 ila 10'u arasindadir. Türkiye’de son 10 yilda cinsel istismara ugrayan çocuk sayisinin en iyimser ihtimalle 250 bin civarinda oldugunu tespit etmistir. Bu proje çerçevesinde egitimler ögrencilere verilecek egitimler, ögretmenlere yönelik egitimler ve ailelere yönelik olarak gerçeklesecektir. Ayrica proje dahilinde derslerde anlatilacak konularla ilgili el kitapçigi, el afisleri, ilan panolarinda duyurulmasi için afis ve kamu spotu olarak yayinlanmak üzere kisa film hazirliklari tamamlanmistir" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284