Kimliğimiz Kudüs Konferansı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İlim ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Kimliğimiz Kudüs’ konulu konferans düzenlendi. Kudüs üzerine araştırmalar yapan Musa Biçkioğlu’nun verdiği konferansa çok sayıda öğrenci katıldı.

Kimliğimiz Kudüs Konferansı

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, video gösteriminin ardından İlim ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu Başkanı Muhammet Fatih Topal’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Bir öğrenci tarafından Mescid-i Aksa şiirinin okunmasının ardından kürsüye gelen Musa Biçkioğlu fotoğraflar üzerinden Kudüs hakkında açıklamalarda bulundu.

"Bereketin merkezi Kudüs’tür"

“Kudüs kimliğimizdir” diyen Biçkioğlu, “Hidayetin merkezi Mekke, rahmetin merkezi Medine, bereketin merkezi ise Kudüs’tür. 1099 yılında Kudüs elimizden çıktı ve İslam dünyası otuz iki parçaya bölündü. 1187 yılında yeniden fethettik ve tekrar güçlendik. 1917 yılında çekildik, yine İslam dünyası elli yedi parçaya bölündü. Bu demek oluyor ki Kudüs’un bereketsizliğini yaşıyoruz. Kudüs’e sahip çıkarsanız izzetli ve bereketli olursunuz, sahip çıkmazsanız eğer zilletli olursunuz.” dedi.

Biçkioğlu, “Birçok kültürün oluşturduğu değerlerden medeniyetler oluşur. Medeniyetler asla ölmez, var olmaya devam eder. Bizim medeniyetimizin bittiği sinir uçları, sınır uçları değildir. Her Müslüman mutlaka medeni olmalıdır fakat diğer ülkeler karşısında bizim medeniyetimiz bedevilik olarak algılanmaktadır. Kudüs, İsrail’in işgali altındadır fakat 6 milyon nüfusu ile İsrail bizim için bir tehdit olmamalıdır. Biz sadece özümüze dönmediğimiz sürece farklı ülkeler tarafından şamar yemeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Biçkioğlu, konuşmasının son bölümünde ise; “Mescid-i Aksa’ya Allah-u Teala mukaddes demiştir. Mukaddes, özünde temiz olan demektir. Bütün dünya oraya pislik de dökse orası her zaman temizdir. İbrahim’in hicret yurdu; İsmail, İshak, Yakup ve Yusuf’un doğduğu yer, Hacer’in gelin geldiği yer, Musa ile Harun’un bir ömür yolunda yürüdüğü yer, Yuşa’nın ilk fethettiği toprak, Süleyman’ın yaşadığı şehir ve son peygamberin götürüldüğü yer Kudüs’tür. Kudüs bizim tarihimiz, sanatımız, coğrafyamız, geçmişimiz, medeniyetimiz, her şeyden öte bizim akidemizdir ve bundan büyük bir kimlik olamaz. Hala Kudüs bizim değildir. Allah hepimize Mescid-i Aksa’nın özgürleşmesinde memuriyet ikram etsin, Allah’a emanet olun.” diyerek sözlerini noktaladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284