Kinali Köyler Projesi Protokolü Imzalandi

Ilimiz Taskale Kasabasinda hayat bulacak olan e – pansiyonculuk projesinin protokol imza töreni gerçeklestirildi.

Kinali Köyler Projesi Protokolü Imzalandi

Taskale Belediye Baskanliginda gerçeklestirilen protokol imza törenine; Vali Murat Koca, Taskale Belediye Baskani Muhittin Sunaoglu, Il Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, Il Basin ve Halkla Iliskiler Müdürü Hayrettin Aslan, Anadolu Kirsal Turizm Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Ramis Manav, dernek yetkilileri, basin mensuplari ve vatandaslar katildi.
Belediye Baskani Muhittin Sunaoglu konusmasinda; bu protokol imza töreni ile e – pansiyonculuk sisteminde gerçeklestirilecek olan proje ile Taskale Kasabasinda bulunan eski evlerin konaklamaya açilacagini belirtti. Sunaoglu konusmasinin devaminda Karaman Valiligi ve Anadolu Kirsal Turizm Dernegi tarafindan gerçeklestirilecek olan bu projede Taskale’nin “Kinali köyler Projesinin e – Pansiyonculuk” sistemine girmesi ile turizm açisindan farkli bir ivme kazanacagini ve bununla birlikte ekonomik açidan da büyük bir gelir kaynagi olacagina isaret etti.
Türkiye kirsal turizmi adina ve Türk köylüsü adina tesekkür ederek konusmasina baslayan Anadolu Kirsal Turizm Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Ramiz Manav ise kirsal turizm konusunda yapilan çalismalar noktasinda yapilan bütün güzel çalismalari destekleyen Vali Sayin Murat Koca’ya tesekkür ederek, son derece güzel bir adim atildigini söyledi. Manav konusmasinda bu proje ile gerek Avrupa ve gerekse iç pazardan köylerimize turistlerin gelmesini saglayarak gelir elde etmelerini saglayacak çalismalari yapma gayreti içerisinde olacaklarinin altini çizdi.
Karaman Valiligi ve Anadolu Kirsal Turizm Dernegi arasinda gerçeklestirilecek olan isbirligi protokolünün imzalanmasi için bir araya geldiklerini ifade eden Vali Murat Koca ise konusmasinda; Taskale’nin tarih ve doga ile iç içe olan Karaman’in sirin ve güzel bir kasabasi olduguna dikkat çekerek, denizden ve sehirden sikilan, farkli bir tatil ve turizm anlayisi arayisi içerisine giren insanlarimizi Taskale’ye davet ediyoruz. Karaman’in diger turistik yerlerini ve beldelerini de görmelerini arzu ediyoruz. Bu imzalanacak olan proje ile ilk adimi atiyoruz. Bizim burada Valilik olarak yükümlülügümüz kasabamizi tanitmak ve taninmasini saglamak. Bakanlikça yapilan yazismalar sonucunda, Bakanligin da gerçeklestirilecek olan bu projeye destek verdigini belirten Vali Koca projenin ekonomik ve turistik açidan kasabaya ve Karaman’a önemli kazanimlar getirecegini ifade etti.
Vali Koca sözlerinin sonunda bu isbirliginin Taskale, Karaman ve ülkemiz turizmine faydalar getirmesini diliyor, imzalayacagimiz projenin hayirli ugurlu olmasini diliyorum dedi.
Yapilan konusmalarin ardindan Taskale’ye ve Karaman’a gerek turizm yönünden ve gerekse ekonomik yönden canlilik kazandirmasi, bununla birlikte köy halkina ve insanlara farkli is sahalarinin önünün açilmasini saglayacak olan projenin protokol imza töreni gerçeklestirildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284