Kirikkaleli Dagcilar Karaman’da Karadag’a Tirmandi

Kirikkale Kale Dagcilik ve Doga Sporlari Kulübüne üye 28 kisiden olusan heyet Karaman’a gelerek Karadag’a tirmandilar.

Kirikkaleli Dagcilar Karaman’da Karadag’a Tirmandi
Kirikkale ile Karaman arasinda gönül köprüsü kurmak ve iller arasindaki iliskileri gelistirmeye katki saglamak amaciyla düzenlenen tirmanisa Karaman Valisi Süleyman Kahraman’da katildi.
Tirmanis öncesi Kirikkaleli dagcilara Madensehri ve Ekinözü köylerinde bulunan tarihi ve turistik yerler gezdirildi.
Kirikkale Dagcilik ve Doga Sporlari Kulübü heyeti adina konusan Metin Atun, Karaman’in tarihi, kültürü ve dogasi ile çok fakli bir konuma sahip oldugunu belirterek, “ Spor dediginiz zaman aklimiza esitlik, dostluk gibi kavramalar ön plana çikiyor. Dagcilik sporu da nadiren bu sporlarin basinda geliyor. Her durumda degisik dostluklar yasiyorsunuz. Bugün Karamanin en güzel daglarindan bir tanesi olan Karadag’a yürüyüs gerçeklestirdik. Burada çok degisik bir atmosfer yasadik. 2 saati askin bir süre içerisinde gerçeklestirdigimiz yürüyüs boyunca kar, tipi, firtina gibi doga olaylari ile karsilastik. Neticede bu gerçeklestirdigimiz dagcilik sporunu belli bir süre geçtikten sonra herkes yapabilecek. Dagcilik sporunun bir baska önemi de 20 yasinda bir gencin ya da 60 yasinda bir yasli insanin da bu sporu yapabilecegini kamuoyuna gösterdik” dedi.
Karaman Valisi Süleyman Kahraman’da yaptigi konusmada, “Bugün hem spor yapiyoruz hem de bir dostluga sahit oluyoruz. Kirikkale’den gelen sporcularimizla yaptigimiz bu yürüyüs Karaman-Kirikkale arasindaki dostlugun pekismesine de vesile olacaktir. Birligin, kardesligin, dostlugun her geçen gün daha çok önem kazandigi bir zamanda böylesi bir organizasyonun oldukça önemli ve anlamli oldugu asikârdir. Olaya sadece Karaman’i tanitmak, Karaman’in turistik yerlerini gezmek olarak bakmamak gerekiyor. Çünkü asil olan insanlarin birbirlerini tanimasi, gönüllerin birbirini tanimasidir. Karaman “gelin tanis olalim” diyen Hz. Yunus’un sehridir. Bu çagriya dostane bir cevap vererek ilimize gelen kardeslerimizi biz hos karsiladik, insallah sizler de ilimizi hos bulmussunuzdur. Ben bu yürüyüsün zirvesinin birlik ve kardeslik oldugunu özellikle vurgulamak istiyorum” diye konustu.
Kar yagisi altinda Karadag’a tirmanan Kirikkaleli dagcilar, tirmanisin sonunda hatira fotografi çektirdiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284