Kirklareli’nden Agri’ya Kadar Tüm Koopretifler Konuk’a Destek Için Karaman’a Kostu

1 milyon 700 bini askin çiftçinin ortak oldugu Türkiye genelindeki 31 Pancar Üreticileri Kooperatifinin Baskan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Milletvekilligi adayligi için Pankobirlik’teki görevinden istifa eden ve 15 yil boyunca Baskanliklarini yapan AK Parti Karaman Milletvekili Adayi Recep Konuk’a destek vermek amaciyla Konuk’u seçim bölgesinde ziyaret ettiler.

 Kirklareli’nden Agri’ya Kadar Tüm Koopretifler Konuk’a Destek Için Karaman’a Kostu

Konuk’a destek vermek için Kirklareli’nden Agri’ya kadar ülkemizin dört bir tarafindan gelen Kooperatif Baskan ve Yönetim Kurulu üyeleri bu seçimde siyasi görüslerini bir kenara birakan pancar üreticisinin Recep Konuk’a firesiz tam destek kararliliginda oldugunu söylediler.

Recep Konuk’un 15 yillik görev döneminde pancar üreticisinin dev adimlarla ilerlemesini sagladigini söyleyen Kooperatif Baskanlari, Anadolu’nun dört bir tarafindan köylerdeki evlerden, tarladan Recep Konuk’a dualar yükseldigini, Karaman’in yüzlerce kilometre uzagindaki köylerde yasayan pancar üreticisinin bile kendilerini sürekli arayarak biz sizin isinizi yapariz, gidin Karaman’a bizim için Konuk’a çalisin, O bize siyasette de lazim dediklerini aktardilar. Recep Konuk’un 15 yil boyunca Türkiye’nin dört bir tarafindaki pancar üreticisine ve ülke çiftçisine büyük hizmetleri oldugunu söyleyen Kooperatif Baskanlari, Baskan Konuk’un Pankobirlik’te gerçeklestirdigi hizmetleri siyasette katlayarak arttiracagindan emin olduklarini belirterek “Pankobirlik’te yaptiklari, basardiklari ortada. Bir laf vardir ayinesi istir kisinin lafa bakilmaz derler. Biz Baskan Konuk’tan 15 yil boyunca laf isitmedik, hep yaptigi büyük islere sahitlik ettik. Baskanimiz 15 yil boyunca Pankobilik’te sinirli imkânlarla büyük islere imza atti. Siyaset ayri bir kulvar ve Sayin Baskan insallah orada da ülkemiz tarimina, çiftçisine, sanayisine büyük hizmetler gerçeklestirecek” dediler.
Recep Konuk isminin pancar üreticisi için anlaminin farkli oldugunu vurgulayan Kooperatif Baskanlari, pancar üreticisinin 7 Haziran seçimlerinde siyasi bir tercih yapmayacagini kendi ailesinden birinin arkasinda duracagini belirttiler. Türkiye genelindeki Pancar üreticisinin bu seçimde evet mührünü parti amblemine göre degil kendi ailesinden yana olan için kullanacagini söyleyen Kooperatif Baskanlari, Karamanlilara da seslenerek “Karamanlilardan bizim bir ricamiz var. Konuk sadece Karaman’a degil bize de, Kirklareli’nden Agri’ya kadar tüm çiftçilerimiz içinde lazim olan bir isim. Onun için Karamanlilardan pancar üreticisinin bir talebi var, bu seçimde Konuk’a oy vererek Agri’daki, Mus’taki, Malatya’daki, Balikesir’deki, Samsun’daki, Ankara’daki, Nigde’deki, Yozgat’taki, Trakya’daki çiftçi kardeslerinin umuduna destek olsunlar. Biz biliyoruz ki, onun enerjisi Karaman’a hizmet etmeye de ülkemizdeki çiftçilerin önünü açmaya da yeter. Karamanlilar 7 Haziran’da sadece kendi illerinin gelecegini oylamayacaklar, onlar verecekleri oy ve destekle Türk tariminin Türk çiftçisin gelecegine de yön verecekler. Onlar Recep Baskanimizi siyasete ne kadar güçlü gönderirlerse ülke çiftçisinin gelecegi o kadar parlak olacak. O nedenle biz pancar üreticileri olarak Türkiye’nin dört bir tarafindan Recep Konuk’un seçim bölgesine geldik ve kendisine hem moral vermek hem destek olmak istedik. Insallah önümüzdeki günlerde 3–4 gün Karaman’da köy köy gezip kendisinin Türkiye’nin dört bir tarafindaki köyler için neden önemli oldugunu da Karamanlilara anlatacagiz. Yaptiklarini, yapmak istediklerini Karamanlilarla paylasacagiz. Onlardan Türkiye’nin dört bir tarafindaki çiftçinin gelecegi için oy isteyecegiz” seklinde konustular.
Kendisine destek amaciyla dogudan batiya kuzeyden güneye Türkiye’nin dört bir tarafindan gelen Kooperatif Baskanlari ile Yönetim Kurulu üyelerine yaptigi kisa konusmada tesekkür eden AK Parti Karaman Milletvekili Adayi Recep Konuk özetle sunlari söyledi;
“Memleketlerinizden kalkip seçim bölgeme gelerek bana destek verdiginiz için sizlere ne kadar tesekkür etsem azdir. Sizlerle birlikte uzun yillar Türk tarimi için hizmet verdik. Pankobirlik’teki görevim süresince sizlerden köstek degil hep destek gördüm. Desteklerinizle bana güç verdiniz, mücadelemizde elimi güçlendirdiniz. Sagolun, aldigimiz tüm kararlara oybirligiyle destek verdiniz. Ülke tariminin gelistirilmesi için hep birlikte el ele, gönül gönüle çalistik. Ayrilik, gayrilik gütmeden bu ülkenin üreticileri için yine hep beraber çaba gösterdik. Insallah, bugünden sonra da yine hep beraber çaba gösterecegiz. Ben, milletvekili olarak Meclis’te de tarimin büyümesi, tarimsal sanayinin gelismesi ve üreticilerimizin refahinin artmasi için yine çalisacagim, yine sizlerle bir araya gelerek istisarelerde bulunacagiz. Sizlerin degerli fikirlerine hep ihtiyaç duyacagim. Amacimiz ayni, degisen bir sey yok. Degisen sadece Meclis’te bulunmak olacak. Orada sizler adina bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da daha iyi hizmetler verecegim. Konya Seker’de ortaya koydugumuz ve dünya nezdinde kabul gören modelimizi insallah ülke geneline yayacagiz. Içim rahat, gönlüm huzur dolu. Yanimda sizler oldugu sürece Pankobirlik’te gözüm arkada kalmayacak. Hepinize tek tek tesekkür ederim. Allah, sizlerden ve üreticilerimizden razi olsun.”
Konuk’un konusmasindan sonra açiklamalarda bulunan Kooperatif Baskanlarindan bazilari Konuk’un Pankobirlikteki hizmetlerinden övgüyle bahsederken gelecege dair beklentilerini de su sözlerle ifade ettiler;
Agri Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Egeogullari :
Çok uzak ilden geldim. 27 yildir bu camianin içerisindeyim. Konya Seker’i çok önceden de biliyordum, ama bugün burada bu tesisleri görünce gözlerime inanamadim. Gerçekten de nereden nereye geldigimizi gördüm. Burada insan faktörünün ne kadar önemli olduguna sahit oldum. Yüce Allahimiz her insana bir meslek veriyor ama baskanimiza da idarecilik görevi vermis, ufkunu açmis. Vekil olarak, çiftçilerin içerisinden çikmis birisi olarak ülkemize ve herkese yararli bir insan olacagina inaniyoruz. Ufku açik bir insan olarak baskanimizin çiftçilere büyük katkisi olur.”
Erzurum Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Hakki Yaganoglu :
“Erzurum ve Türkiye’nin dört bir yanindan baskanimiz Recep Konuk’a destek olmak için buradayiz. Baskanimizin milletvekili olarak açiklanmasiyla Erzurum’da bir bayram havasi esti. Dogu çiftçisi ve Türkiye çiftçisi baskanimizin milletvekili olmasini çok istiyordu. Türk çiftçisi baskanimizi sadece vekillikte degil baska yerlerde de görmek istiyor. Baskanimizin ne olacagini, milletvekili adayi seçilmesiyle ilgili herkes merak ediyordu, inanin kahvede otururken adaylar açiklandi ve baskanimizin adini duyan herkes beni kucakladi. Insallah hayirli olur.”
Nigde-Bor Pancar Kooperatifi Baskani Orhan Baykal:
“18 yildir beraberiz ve birlikte çalisiyoruz. Recep baskanin aday olacagini biliyorduk ama bekleye bekleye gözlerimiz kaymaya basladi. Çok sükür baskanimizi içimizden biri olarak
Meclis’e gönderecegiz. Bizim derdimizi, çiftçilerin derdini ancak Recep baskan bilir. Çiftçiler olarak çok daralmistik, imdadimiza yetisecek birini ariyorduk ve sonunda hayalimiz gerçek oldu ve baskanimizi gönderecegimiz için çok sevinçliyiz. Tüm çiftçilerimiz onun arkasindadir”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284