Kırsalda Genç Ve Kadın Girişimciliği Proje Tamamlandı

Yeşildere Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Mevlana Kalkınma Ajansı 2018 yılı Teknik Destek Programı kapsamında ajansa sunulan “Kırsalda Genç ve Kadın Girişimciliği” başlıklı teknik destek projesi tamamlandı.

Kırsalda Genç Ve Kadın Girişimciliği Proje Tamamlandı

Projenin kapanış toplantısı ve sertifika törenine Dernek başkan yardımcısı Veli Oğuz ve kursa katılım sağlayanlar katıldı.

Programda konuşan Yeşildere Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Veli Oğuz, “Girişimcilik konusu ülkelerin lokomotifi konumundayken özellikle KOSGEB’ in genellikle imalat ve hizmet sektörüne destek verdiğini ancak kırsalda yatırım yapmak isteyen; arı yetiştiricisinden ev pansiyonculuğu yapmak isteyene, su ürünleri yetiştiriciliğinden mantar üretimine kadar geniş bir iş kolunun mevzuatı olarak geri planda tutulduğunu gözlemledik. Öte yandan TKDK gibi kurumların ise yüksek ölçekli yatırım yapmak isteyenlere adı geçen teşvikler hakkında destek sağladığını biliyoruz. Proje ile kırsal yatırımların canlandırılması, köyden kente göçün önlenmesi, buradan hareketle kırsal kesimde yaşayan bireylerdeki iş potansiyellerinin ortaya çıkarılması adına uygulamalı kırsal girişimcilik eğitimleri ile 33 kadınımızın bu alanda farkındalık kazanması ve iş fikirlerini hayata geçirebilmeleri için; girişimcilik, iş planı hazırlama, kurumsallaşma, şirket kuruluş şekilleri, vb. konu başlıklarında eğitim alma sürecini tamamlamış bulunuyoruz. Projemizin iyi uygulama örnekleri arasında yer alarak diğer illerde de yaygınlaşacağından şüphemiz yoktur. Fikrimizi projeye dönüştüren başta Mevlana Kalkınma Ajansına teşekkürü borç bilir şehrimiz için benzer projelerin hız kesmeden devamının gelmesini temenni ederim” dedi.

Program eğitim sertifikalarının dağıtılması ve toplu fotoğraf çekimin ardından son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284