Kış Mevsiminde Alınacak Tedbirler Ele Alındı

Kış ayının gelmesiyle birlikte karla mücadelede alınacak tedbirleri görüşmek ve değerlendirmelerde bulunmak üzere “Karla Mücadele” toplantısı yapıldı.

Kış Mevsiminde Alınacak Tedbirler Ele Alındı

Valilik Toplantı Salonunda Vali Fahri Meral başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Sezer Işıktaş, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutan Vekili Mehmet Taşdemir ile ilgili kurum amirleri katıldı.

Toplantıda Karayolları 3.  Bölge Müdürlüğü 33. Şube Şefi Tahsin Başünlü yaklaşan kış mevsiminde karla mücadele konusunda yapılacak çalışmaları içeren sunum yaptı. Ayrıca İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından da kış ayı içerisinde alınacak trafik tedbirlerine ilişkin sunumlar yapıldı.

Toplantının hayırlı olması dileklerinde bulunarak konuşmasına başlayan Vali Meral, yaklaşan kış ayı ve getireceği zorlu şartlar nedeniyle yol güvenliğinin sağlanması ve vatandaşlarımızın güvenli ve huzurlu bir yolculuk yapabilmeleri için alınması gereken tedbirlerin görüşüldüğünü söyledi. İlgili tüm kurumların koordineli bir şekilde sürekli olarak birbirleriyle iletişim halinde olmalarını isteyen Vali Meral, trafik güvenliğini olumsuz yönde etkileyici tipi, çığ düşmesi, heyelan, yol kapanması gibi hava, yol ve çevresi ile trafik durumları hakkında, basın ve yayın organlarına bilgi verilmesi, vatandaşların zamanında uyarılması ve tedbirli olmalarının sağlanması için (155), (156) ve (159) Karayolları Genel Müdürlüğü yol danışma telefon hatlarını arayan vatandaşlara gerekli bilgilendirme ve yardımın yapılacağını söyledi.

Toplantıda çağrı merkezilerine gelen asılsız ihbarlar nedeniyle vatandaşlarımızın mağdur olduğunu dile getiren Vali Meral, bu tür asılsız ihbarlarda bulunanların tespit edilmesiyle birlikte haklarında yasal işlem yapılacağını ifade etti.

Kış koşullarının meydana getirebileceği olumsuzlukları asgariye indirebilmek amacıyla gerçekleştirilen toplantıda, yerleşim dışında, yerleşim yerlerinde, otogarlarda alınacak tedbirler ile karayolu işaretlemeleri, denetimde görevli personel ve ekip araçları konuları ele alındığı toplantı görüş ve temennilerin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284