Kisisel Gelisim Uzmanindan KMÜ’de Seminer

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Genç Girisimciler Ögrenci Toplulugunun düzenledigi seminerle kisisel gelisim uzmani Serkan Sengül ögrencilerle bulustu.

 Kisisel Gelisim Uzmanindan KMÜ’de Seminer

KMÜ Saglik Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonunda gerçeklestirilen seminerde Serkan Sengül, benimsedigi Kashna felsefesi geregi öz geçmisini degil, öz gelecegini önemsedigini belirtti.

Öz geçmisini yirtip öz gelecegine inanç duydu
‘Üç-Iki-Bir: Deneme’ ve ‘Küçük Düsünmek Essekliktir’ adli iki kitabi bulunan egitimci ve yazar Sengül, kitaplarinda da yazdigi kendi özgeçmisini söyle tarif etti: “Hizmet etmekten hiç yorulmadigi ve yorulmayacagi ülkesi Türkiye’de dogdu. Ilk ve orta ögrenimini baska, lise ve üniversiteyi bambaska okullarda falan okumadi. Bilmem kaç ülke gezip bunlarla övünmedi. Senin gibi dogdu, senin gibi yasamaktan gurur duydu. Kulüp kurdu, dernek kurdu, akademi kurdu, karis karis ülkeyi dolasti ve hep dimdik durdu. Üstadinin yolundan gitti, öz geçmisini yirtip öz gelecegine inanç duydu. Bu kitabi yazdi çünkü sana saygi duydu. Sen bu kitabi okurken o, ülkeyi karis karis gezmeye devam edecek. Sesinin yettigince sana seslenip kaleminin yettigince sana yazacak.”
Kisisel gelisimin, herkesin konustugu ve üzerine herkesin kitap yazdigi bir konu olduguna dikkat çeken Serkan Sengül, “Kisisel gelisim, insanin herhangi bir alandaki degerini bir adim ileriye tasimasidir ve aslinda kisisel degisimdir.” açiklamasinda bulundu. Kisisel degisimde en önemli noktanin insanin kendini tanimasi oldugunu belirten Sengül, “Kariyeri yönetirken yapilan en büyük yanlislardan biri hep ayni yöntemle basarili olunacagina inanilmasidir. Halbuki her insanin basari yolu farkli oldugu gibi hayatin her dönemindeki basari metodu da ayridir.” dedi.
Serkan Sengül, “Istek ve inanç birlestikten sonra basaramayacaginiz hiçbir sey yok. Vazgeçmeyin. ‘Benim dememle olmaz’ demeyin, böyle diyenlerle de yan yana gelmeyin. Çünkü yeter ki isteyin, her seyi degistirebilirsiniz.” tavsiyesinde bulundu.
“Büyük düsündügünüzde siradanliktan kurtulursunuz”
“Dünyanin en zeki milletiyiz ama kendimizden bir sey beklemiyoruz. Çünkü hep çaresizlik nidalariyla büyütüldük ve hazirci yetistiriliyoruz.” diyen Sengül, ögrencilere kendi kendilerini motive etmeleri ve kendilerini gazlamalarini önererek “Ben en iyiyim, en büyügüm, seklinde büyük düsünmeye basladiginizda artik isteseniz de siradan olamazsiniz.” dedi.
“Her basarinin son kullanma tarihi vardir”
Serkan Sengül, her basarinin bir son kullanma tarihi oldugunu belirtti ve basarilarin süresinin çabuk bitecegini hatirlatarak önemli olanin sürekli ve yeni basarilar elde etmek oldugunu söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284