Kitap Kurtları İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu İle Buluştu

Kalkınma Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen ve KOP bölgesinde okuma kültürünün geliştirilmesini amaçlayan KOP Programı Okuyorum E-kaydediyorum Projesinin Karaman’daki kapanış toplantısında İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu öğrencilerle bir araya geldi.  

Kitap Kurtları İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu İle Buluştu

Kent Otel’de düzenlenen söyleşi programına, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, projeden sorumlu Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, okul yöneticileri, öğretmenler ve Anadolu Mektebi kitap okuma etkinliğinde yer alan öğrenciler katıldı.

“Kitap okumayı yaşantınızın bir parçası haline getirmelisiniz”

Düzenlenen programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, okumanın önemine vurgu yaparak Müdürlük olarak bu proje kapsamında amaçlarının öğrencilere okuma alışkanlığını kazandırmak olduğunu vurguladı.  İl Müdürü Kuntoğlu, “Sizler yer aldığınız kitap okuma etkinliği ile örnek alınan kişiler oldunuz. Sizler kitap okuma özelliğinizle okullarınızda kelebek etkisi yapmanız lazım. Bizlerin beklentisi bu yöndedir. Yapmanız gereken okumayı yaşantınızın bir parçası haline getirip her geçen gün kendinizi geliştirmenizdir. Bu yönüyle siz okullarınızda bir etki alanı oluşturacaksınız. Onun için bu projeyi önemsiyoruz” dedi.

“İyi bir insan olmadıktan sonra iyi bir mesleğe sahip olmanın hiçbir kıymeti yoktur”

İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu geleceğini şekillendirecek olan öğrencilerde tavsiyelerde bulunarak iyi bir meslekten önce iyi bir insan olunması gerektiğini ifade etti. Kuntoğlu, “İyi bir mühendis ya da doktor olabilirsiniz. Ama kitaplardan uzak kendini geliştirmeyen, toplumun derdiyle ilgilenmeyen ve komşusu açken kendisi tok yatan bir doktor, avukat veya mühendis olmaktansa, komşusu açken ona yardım yardım eden, toplumun derdiyle dertlenen bir temizlik işçisi olmayı yeğleriz. Çünkü insanların derdiyle ilgilenen bir anlayışa sahip bir temizlik işçisi bu vasıfları barındırmayan doktordan daha kaliteli bir insandır. Kısacası iyi bir insan olmadıktan sonra iyi bir mesleğe sahip olmanın hiçbir kıymeti yoktur. Bizim sizlerden beklentimiz kitap okuma alışkanlığını kazanıp hayatınıza aktararak çevrenize örnek olmanızdır. Hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu konuşmasının ardından projeden sorumlu Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt söz aldı. Karaman’da okuma kültürünü geliştirmek adına farklı projelere imza attıklarını belirten Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, “KOP Programı Okuyorum E-kaydediyorum Projesi öğrencilerimize okuma alışkanlığını kazandırma noktasında önemli olanaklar sağladı. Sizin üstüne düşen ise bu sağlanan olanakları en iyi şekilde değerlendirip çok kitap okumanızdır” şekilde konuştu.

Program, söyleşiye katılan öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu tarafından hediye edilen kitaplar ve günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284