Kızılay Ve İl Özel İdaresi İşbirliği İle İy’ilik Sende Karaman

Karaman İl Özel İdaresi ve Türk Kızılayı tarafından organize edilen kampanya kapsamında Karaman'dan kan ve kök hücre bağışı kampanyası başlatıldı.

Kızılay Ve İl Özel İdaresi İşbirliği İle İy’ilik Sende Karaman

"Bu kampanyanın Karaman ve Konya bölgesinde, hatta İç Anadolu bölgesinde ilk kez uygulandığını belirten Projenin koordinatörlüğünü yapan Özel İdare Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ertan Altuntaş kampanya hakkında bilgiler verdi.

Altuntaş açıklamasında, “Valimiz Fahri Meral, Milletvekillerimiz, STK'larımız ve halkımızın katılımını bekliyoruz. 28 Ağustos Salı günü saat 11.00 ile 19.00 arasında Karaman İl Özel İdaresinde kök hücre ve kan bağışı yapılacak. Bir yılda bin kişi sırf biz üşendiğimiz için ölüyor. Artık harekete geçme vaktidir. Karaman'da 3 çocuk kök hücre nakli bekliyor. Herhangi bir yan etkisi bulunmayan uygulama can kurtarıyor. Lösemi hastası birçok çocuk uygun ilik bulunamadığı için sessizce ölüyor. Donör sayısı ülkemizde maalesef çok az. Bu sayıyı hep birlikte arttırabilir ve çocuklarımıza umut olabiliriz. Gönüllü kişilerden alınan kan verebilirler. Birlikte başarabiliriz. İlik bekleyen meleklerimizi yaşatabilir. Haydi, Karaman iş başına” ifadelerini kullandı.

Ülkemizde çok sayıda ilik nakli bekleyen hasta olmasına rağmen maalesef kök hücre bağışı yaygın değil. Tamamen gönüllülük esasına dayalı olan kök hücre bağışı için bir Kızılay Merkezine giderek yalnızca 3 tüp kan vererek 1 canın kurtulmasına vesile olunabiliyor.

İy’ilik Sende Karaman Hareketinin çıkış noktası İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ertan Altuntaş’ın gönüllü olarak TÜRKÖK’e (Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi) sadece 3 tüp kan vererek yaptığı kök hücre bağışından 1,5 ay sonra 5 yaşında bir erkek çocuğunun hayatının kurtulmasına vesile olması oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284