KKTC Maliye Bakani Ersin Tatar:“Konya’dan KKTC’ye Direkt Uçuslar Yapilmali”

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakani Ersin Tatar, Londra’da 10 yil hapis cezasina çarptirilan isadami Asil Nadir’in bir kahraman oldugunu belirterek, “Bu da bizim için bir ambargodur” dedi.

KKTC Maliye Bakani Ersin Tatar:“Konya’dan KKTC’ye Direkt Uçuslar Yapilmali”

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere beraberindeki heyetle Konya’ya gelen KKTC Maliye Bakani Ersin Tatar, Konya Valiligini ziyaret etti. Vali Aydin Nezih Dogan tarafindan karsilanan konuk Bakan Tatar, valilik seref defterini imzaladi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakci’nin da yer aldigi ziyarette konusan Vali Dogan, Kibris’ta önemli bir mücadele verildigini söyledi. Vali Dogan, “Özellikle sorunlu bölgelerde barisi tesis etmek için çaba gösteren insanlarin Konya’da bulunmasi son derece önemli. Kibris’ta siz önemli bir mücadele veriyorsunuz. Bu mücadelede haksizliklara ragmen onurlu bir durus göstererek mücadele ediyorsunuz. Sizin burada varliginiz Konya’ya güç veriyor, hos geldiniz” dedi.
KKTC’den Konya’ya selam getirdigini ve Konya’da olmaktan mutluluk duydugunu kaydeden Bakan Ersin Tatar, kökenlerinin Konya Karaman bölgesinden oldugunu söyledi. Kendilerini Konya’da bugün akrabalarini ziyarete gelmis gibi hissettigini bildiren Bakan Tatar, tarihi ve kültürel bagliliklarin önemine degindi.
Bakan Tatar, KKTC Devleti'nin Dogu Akdeniz’de Türk ulusunun bir onuru haline geldigini belirterek, “Burayi yasatmak ve güçlendirmek ekonomik anlamda kendi ayaklari üzerinde durabilen bir yapi ortaya çikarmak hepimizin ortak bir mücadelesidir. Bu baglamda Türkiye Cumhuriyeti ile gerçekten çok önemli bir ekonomik program var su anda ve basariyla uygulanmaktadir. Ben bu vesile ile Türk hükümetine çok tesekkür etmek istiyorum. Büyük bir özveri ve fedakarlik yapiliyor. Büyük bir basarinin da baslangici olarak ben bunu degerlendiriyorum. Yapisal bozukluklarin oldugu KKTC’de adim adim dogru noktaya dogru gidiyoruz. Bütün bu basarilarla kendimizi dünyada daha iyi anlatmak durumundayiz. Onun için bu gayretlerimiz her geçen gün daha da artmaktadir. Büyüyen ve güçlenen Türkiye Cumhuriyeti’nin önü açik olsun” diye konustu.
Gaziantep’te yasanan terör saldirisini kinayan konuk Bakan, Türkiye’de yasanan her terör saldirisinda Kibrisli Türklerin de büyük üzüntü içine girdigini dile getirdi.
Bakan Tatar, Türkiye’nin çesitli kentlerinden Ercan Havaalani'na direkt uçak seferlerinin basladigini, Konya’nin da bu kentler arasinda olmasini arzuladiklarini söyledi. Havayolu sirketleriyle yapilacak görüsmelerin ardindan bu arzularinin yerine gelecegine inandigini vurgulayan Bakan Tatar, “Insallah yakin bir gelecekte Konya Havaalani'ndan da Ercan Havaalani'na seferler düzenlenir. Çünkü gerçekten gelisen ve büyüyen KKTC’nin turizmiyle ve kültürel alanlardaki basarilariyla Konya ile hava köprüsünün kurulmasi her iki tarafa da büyük fayda saglayacaktir. Hem Konyalilarin 1 saatin altinda bir sürede Kibris’a gitmeleri hem de Kibris halkinin Konya’ya gelebilmesi mümkün olur. KKTC yüksek ögrenimde önemli basarilara imza atmistir. 6 üniversitemiz var. Hatta Konya’da Kibris’taki üniversitelerden mezun olan Konyalilar dernegi bile var. Ve Konya’da da 4 büyük üniversite var. Kibrisli ögrencilerimizde Konya’da egitim aliyor. Ulasiminda önemini dikkate aldigimizda bu gibi düzenlemeler her iki bölgeye büyük fayda saglayacaktir. Uçak sirketleriyle görüsmemizde büyük fayda var. Görüsmeler yapilirsa mutlak suretli hava yolu sirketlerinden bir tanesi sefer koyabilecektir. Konya’nin son yillardaki gelismesi bizi de sevindiriyor. Tarim, sanayi ve kültürel faaliyetler bir öncü sehir olarak Konya öne çikmaktadir. Konya’nin basarisi bizimde basarimizdir. Ikili iliskilerimizin güçlenerek artirilmasini temenni ediyorum” seklinde konustu.
Ziyaretin sonunda Vali Dogan konuk Bakan Ersin Tatar’a Mevlana Müzesi resminin yer aldigi bir tablo hediye etti. Bakan Tatar da Vali Dogan’a KKTC bayragi verdi. Ziyarete katilanlar, açilan bayrak altinda fotograf çektirdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284