KMÜ'de 20'ler Meclisi Serbest Kürsüsü Kuruldu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Fikri Gelişim Öğrenci Topluluğu tarafından 20'ler Meclisi Serbest Kürsüsü kuruldu.

KMÜ'de 20'ler Meclisi Serbest Kürsüsü Kuruldu

KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen etkinliğin moderatörlüğünü topluluğun akademik danışmanlığını yapan Araştırma Görevlisi Şerife Soylu yürüttü. Yirmili yaşlardaki gençlerin kitap okuyarak bakış açılarını genişletmelerini ve edindikleri fikirleri birbirleriyle paylaşıp tartışmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğin ilk oturumunda kişisel gelişimle ilgili kitaplar ele alındı. Okunan kitaplar hakkında sunumlar yapıp fikirlerini beyan eden öğrenciler etkinlikle birlikte kişisel gelişim konusunda farklı fikirlere sahip olduklarını ve öğrendiklerini yaşamlarında uygulamaya çalışacaklarını belirttiler. Oturumun içeriği ile ilgili bilgiler veren Araştırma Görevlisi Şerife Soylu, “Asıl mevzu şuurlu bir insan olmaktan geçiyor. Önemli olan ne olmak, ne yapmak istediğinizi bilmenizdir. Kendinize amaçlar belirlemelisiniz ve bunu yaparken asla kendinize limit koymamalı ve önyargılı olmamalısınız. Bu sayede başarıya kolayca ulaşırsınız” dedi. Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Başarılı olduğunuzda asla kibre düşmemelisiniz. Bu davranış bilimsel olarak zararlıdır çünkü ilerlemenizi durdurur. Aynı zamanda psikolojik olarak da zararlıdır çünkü beyne olumsuz düşünceler verirsiniz. Unutmayın ki hiç kimse mükemmel olamaz."
Öğrencilerin fikirlerini serbestçe dile getirebildikleri serbest kürsü hakkında bilgilendirmelerde bulunan Topluluk Başkanı Selim Fırat ise, düzenlenen etkinliğin amaçlarından bahsederek, “Öğrenci arkadaşlarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı ve bu alışkanlığı kazandırdıktan sonra okuduğumuz kitap hakkında yorum yapabilmeyi amaçladık. İlk etkinliğimizde kişisel gelişim kitaplarını ele aldık. Etkinliğimizi düzenlememizde bize destek veren ve katılımlarıyla oturumumuzu daha faydalı hale getiren Araştırma Görevlisi Şerife Soylu’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284