KMÜ `Diploma Eki Etiketi` Aldi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) 2013 yilinda Avrupa Komisyonuna yaptigi basvurunun degerlendirilmesi sonucunda Diploma Eki Etiketi almaya hak kazandi.

KMÜ `Diploma Eki Etiketi` Aldi

KMÜ’de Bologna Süreci kapsaminda üç yildir yapilan çalismalar meyvesini verdi. Üniversitenin 15 Haziran 2013 tarihinde Türkiye Ulusal Ajansina yapmis oldugu Diploma Eki Etiketi (Diploma Supplement Label) basvurusu, Eylül ayinda Bologna uzmanlari tarafindan degerlendirilerek onaylandi ve basvuru formlari nihai degerlendirme için Avrupa Komisyonuna gönderildi.
Türkiye Ulusal Ajansi Erasmus Program Koordinatörü Ilyas Ülgür, Türkiye’nin yaptigi basvuru sonuçlarinin Avrupa Komisyonu tarafindan degerlendirildigini belirterek “2013 yilinda Avrupa genelinde diploma eki etiketi alan 90 üniversite bulunuyor. Bu üniversitelerden 29’u Türkiye üniversiteleri. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi de diploma eki etiketi alan üniversiteler arasinda yer aliyor.” açiklamasinda bulundu.
“Iyi bir üniversite olma yolunda emin adimlarla yürüyoruz”
Konuya iliskin açiklama yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen söyle konustu: “Iyi bir üniversite olma yolunda emin adimlarla yürüyen üniversitemizin kisa bir sürede gösterdigi degisim ve gelisim ortadadir. Her geçen gün basarilarina bir yenisini ekleyen Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi her alanda örnek alinan bir üniversite olmak için çalismalarini sürdürmektedir. Bizimle beraber Adnan Menderes Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gaziosmanpasa Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Inönü Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Ondokuz Mayis Üniversitesi de diploma eki etiketi almaya hak kazanan 29 üniversite arasinda yer almaktadir. Bu basarida emegi geçen çalisma arkadaslarimi tebrik ediyor, ögrencilerimize de hayirli olmasini diliyorum."
Diploma Eki Nedir?
Bologna sürecinin önemli basamaklarindan birisi olan Uluslararasi Diploma Eki Etiketi belgesi, ögrencilerin diplomalarina ek olarak verilen tamamlayici nitelikte bir belge olup, uluslararasi akademik ve mesleki taninirligi destekleyen bir “mükemmellik” belgesidir.
Diploma Ekinin Ögrenciler Için Yararlari
Daha kolay anlasilabilir ve yurtdisinda daha rahat kiyaslama yapilabilir bir belgedir. Egitim-ögretim süresi boyunca elde edilen becerilerin ve akademik çalismalarin tam anlamiyla tanimlamalarini içeren diploma eki, elde edilen basarilarin daha objektif ve adil bir sekilde degerlendirilmesini sagladigi gibi ayni zamanda yurt disinda is olanaklari veya daha ileri egitim için de önemli kolayliklar saglamaktadir.
Diploma Ekinin Yüksekögretim Kurumlarina Sagladigi Kazanimlar
Ulusal ve kurumsal bagimsizligi korurken ayni zamanda bütün Avrupa'da benimsenen bir ortak çerçeveye aidiyeti saglayan belge, kurumun isminin yurtdisinda yayginlasmasina da olanak tanimaktadir. Bu baglamda kurumun mezunlarinin ulusal ve uluslararasi çerçevede is bulma olanaklarini artirmaktadir.
Uluslararasi Diploma Eki Etiketi (Diploma Supplement Label) hakkinda ayrintili bilgi için asagidaki adresler ziyaret edilebilir.
• //www.yok.gov.tr
• www.enic-naric.net
• //ec.europa.eu/
• //www.cedefop.europa.eu/EN/
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284