KMÜ Elektronik Belge Sistemine Geçti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) resmi yazismalari tamamen elektronik ortama tasiyor. Üniversitede hayata geçirilen Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) sayesinde artik resmi evraklar imza ve parafa sanal olarak sunulacak.

KMÜ Elektronik Belge Sistemine Geçti

Yilbasindan itibaren uygulamaya konulacak sistemle tüm evraklar elektronik ortamda ilgili birimlere gönderilecek. Elektronik imza sanal ortamda atilacak, bununla birlikte islak imza seçenegi de olacak. Evraklar üzerindeki tüm düzeltmeler gerçeklestirilerek evrakin sanal yolculugu tamamlandiktan sonra çikti alinip evrak ilgili yere gönderilecek.
Ülkemizdeki diger kurumlarin da altyapilarini tamamlamasiyla ilerleyen zamanlarda çikti alma dönemi tamamen sona erecek. Program kâgit israfini azaltirken zamandan da tasarruf saglayacak.
Kisa adi EBYS olan sistem hakkinda Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin akademik ve idari personeline 18-22 Kasim 2013 tarihleri arasinda bir hafta süreyle egitim verilerek program anlatildi.
KMÜ Yenilikçi Projelerine Devam Ediyor
EBYS hakkinda açiklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, KMÜ’nün yeni fikirlere açik bir üniversite oldugunun altini çizerek “Bilisim çaginin getirdigi teknik imkanlari kullanarak kamuya daha iyi hizmet sunma düsüncesiyle elektronik belge sistemine geçiyoruz. Programin hem personelimize hem bize kolaylik saglayacagini, zamani etkin kullanarak verimliligi artiracagini düsünüyorum.” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284