KMÜ'lüler Dosyalarını Buluta Yükleyecek

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen uygulamayla üniversite personeli ve öğrencileri artık dosyalarını bulut aracılığıyla paylaşabilecek.

KMÜ'lüler Dosyalarını Buluta Yükleyecek

"Dosyalar Buluta; Kaybolacak Diye Korkma" sloganıyla //bulut.kmu.edu.tr adresi üzerinden hizmete açılan uygulama sayesinde üniversite personeli ve öğrenciler, dünyanın her yerinden 7 gün 24 saat kesintisiz olarak cep telefonları ya da bilgisayarları vasıtasıyla dosya paylaşıp depolayabilecekler.

KMÜ'lülerin ücretsiz olarak yararlanacağı bulut uygulamasının dosya saklama boyutu başlangıç için 1 Gb olarak belirlenirken daha yüksek depolama boyutu talep edenler için bu oran artırılabilecek.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, bulut hizmetinin üniversite çalışanları ve öğrencilerine hayırlı olmasını diledi. Bilişim teknolojilerindeki gelişmeye bağlı olarak veri paylaşımının çok arttığı günümüzde güvenli bilgi alışverişinin oldukça önemli olduğunu belirten Rektör Akgül, bulut hizmetinin KMÜ ailesine kazandırılmasında emeği geçenlere de teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284