KMÜ Mühendislik Fakültesi Ilk Mezunlarini Verdi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi mezuniyet töreni bu yil ilk mezunlarini vermenin heyecani ile kutlandi. Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonunda düzenlenen törene Rektör Vekili ve Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, Duru Bulgur Yönetim Kurulu Baskani Ihsan Duru, enstitü ve yüksekokul müdürleri, üniversite personeli, ögrenciler ve aileleri katildi.

KMÜ Mühendislik Fakültesi Ilk Mezunlarini Verdi

“Yeni Türkiye’nin insasinda önemli roller üstleneceginize inaniyorum”
Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan törenin açilis konusmasini yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yildirim, “Akademik ve idari personeli ve en önemlisi 500 civarinda ögrencisi ile her gün büyüyen bir aile olan fakültemiz, bugün ilk meyvelerini veriyor ve ilk göz agrilarini yolcu ediyor. Bundan dolayi hem çok büyük bir gurur, hem de mutlulukla süslenmis bir hüzün hissediyoruz. Biz tüm mezun ögrencilerimize güveniyor, yeni Türkiye’nin insasinda önemli roller üstleneceklerine inaniyoruz. Kazandiklari niteliklerle ülkemiz gida sanayisinin gelisimine katkida bulunacaklarini ve dünya ile rekabet edecek ürünlerin kesfinde, üretiminde ve pazarlanmasinda tüm güçlerini ortaya koyacaklarini düsünüyoruz.” dedi.
Bir basaridan söz ederken bunun unsurlarini göz ardi etmemek gerektigine dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Yildirim, “Bugün üzerine titrediginiz, tüm imkânlarinizi seferber ettiginiz, gözlerinizin nuru yavrularinizin hayata atilislarina sahitlik ediyorsunuz. Sizler evlatlariniza verdiginiz destek, sonsuz fedakârlik ve yaptiginiz katkilarla bu basarinin en önemli unsurusunuz. Bu vesileyle, bütün ailelerimizi yürekten kutluyorum. Bugünün en büyük mimarlarindan birisi de çocuklariniza büyük bir gayretle, sahip olduklari bilgileri aktaran ögretim elemanlarimizdir. Kendilerini de tebrik ediyor, sükranlarimi sunuyorum.” seklinde konustu.
“Felsefeniz ‘söz konusu vatansa, gerisi teferruattir’ olsun”
Prof. Dr. Ahmet Yildirim, ögrencilere okulun bitmesinin egitimin de bittigi anlamina gelmeyecegi uyarisinda bulunarak söyle devam etti: “Gerçek hayat içinde her gün yeni seyler ögrenmeye devam edeceksiniz. Aslinda sizin çok zor olarak tanimladiginiz egitim döneminiz isin kolay kismiydi. Asil zorluk simdi basliyor. Aldiginiz egitim düzeyi ile bu zorluklarin hepsinin üstesinden gelecek donanima sahip oldugunuzu unutmayin ve sürekli azimli bir sekilde çalisarak hedeflerinize ulasmaya gayret edin. Iyi niyetli oldugunuz, insanliga faydali olmak için çalistiginiz, ülkemizin kalkinmasi için çaba gösterdiginiz sürece Allah’in yardiminin da sizinle beraber olacagina inaniyorum. Vatanimizin kiymetini ve size sundugu imkânlari çok iyi takdir edin ve genel felsefenizi lütfen ‘Söz konusu vatansa, gerisi teferruattir’ düsturu etrafinda sekillendirin. Hepinize hayatinizin geri kalaninda basarilar ve mutluluklar diliyor, sizleri gururla kucakliyorum.”
“Ülkemize faydali bireyler olacagiz”
Mezunlar adina konusan fakülte birincisi Aysenur Özçelik ise dört yillik egitim hayatinin bir degerlendirmesini yaparak, “Bugün bizim gelecegimiz açisindan çok önemli bir gün. Zaman zaman zorluklarla karsilastigimiz bir egitim dönemi geçirdik. Bu zorlu yolda çalistik çabaladik ve kendimize çok sey kattik. Derslerimizi uygulamali olarak yapmak, aldigimiz egitimin faydali olmasina büyük bir katki sagladi. Dört yil boyunca aldigimiz bu egitimle saglikli gida ürünlerinin gelistirilmesi konusunda ülkemize faydali bireyler olacagiz. Gida mühendisleri olarak yenilikleri takip edecegiz.” dedi. Aysenur Özçelik, konusmasini ailesine, arkadaslarina ve hocalarina tesekkür ederek sonlandirdi.
Fakülte birincisi Özçelik, konusmasinin ardindan mezuniyet kütügüne isminin yazili oldugu plakayi çakti. Törende daha sonra protokol üyeleri tarafindan dereceye giren ögrencilere plaketleri verildi. Oguzhan Ugur isimli ögrencinin ney dinletisi sundugu tören, Mühendislik Fakültesi ögrencilerinin fotograflarindan olusan slayt gösterimi ile devam etti.
Mezuniyet töreni, ögretim üyeleri tarafindan ögrencilere diplomalarinin verilmesi ve kep atma merasiminin ardindan mezuniyet pastasi kesilmesiyle sona erdi.
(Haber Merkezi) 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284