KMÜ Öğrenci Toplulukları 2016 Yılında 135 Etkinlik Düzenledi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Öğrenci Toplulukları, 2016 yılında 135 farklı etkinliğe imza attılar. Öğrenci toplulukları düzenledikleri etkinliklerle eğitim-öğretim yaşantılarının yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerle de kendilerini gerçekleştirme şansı buldular.

KMÜ Öğrenci Toplulukları 2016 Yılında 135 Etkinlik Düzenledi

KMÜ’de faaliyet gösteren 55 öğrenci topluluğu konferanslardan dinletilere, tiyatro gösterilerinden eğitim seminerlerine kadar pek çok alanda üniversiteli arkadaşlarını faydalı etkinliklerle buluşturdular.

Öğrenci topluluklarının düzenlediği etkinlikler arasında 2016 yılında ilk sırayı konferanslar aldı. Topluluklar yıl boyunca 43 adet konferans düzenlerken 14 söyleşi, sekiz seminer, üç de eğitim programı gerçekleştirdiler.

Sanatsal ve kültürel faaliyetlerle renkli gösterilere imza atan öğrenci toplulukları 12 sinema ve belgesel gösterimi, 12 sergi, dört tiyatro, iki de konser düzenlediler. Topluluklar, yıl boyunca altı adet de teknik gezi programı yaptılar.

Öğrenciler yedi kitap ve kalem toplama kampanyası düzenlerken altı da kitap okuma etkinliği gerçekleştirdiler. Dini günleri de unutmayan topluluklar, üniversitede altı kez aşure, lokum ve kandil simidi dağıtımı yaptılar.

Topluluklar sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ise dört huzurevi ve sevgievi ziyareti, iki kan bağışı, bir ağaç dikimi faaliyeti gerçekleştirdiler.

Üniversitede ayrıca öğrenci toplulukları tarafından iki anma programı, bir çocuk şenliği, bir ulusal tartışma programı ve bir çevre bilinci kampanyası düzenlendi.

Öğrenci Topluluklarının Etkinlik Sıralaması

Üniversitede bulunan 55 öğrenci topluluğundan biri olan İlim ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu yıl boyunca 15 etkinlik düzenleyerek en fazla etkinlik yapan topluluk oldu. Kültür, Ahlak ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu 13 etkinlik ile ikinci sırayı alırken etkinlik düzenlemede üçüncü sıra, 10 etkinlikle Sağlık, Kültür ve Etik Öğrenci Topluluğunun oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284