KMÜ Öğrencilerinden Damla Projesine Destek

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Damla Projesi'nin Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) temsilcisi olan Damla Öğrenci Topluluğu üyeleri, Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül'ü makamında ziyaret etti.

KMÜ Öğrencilerinden Damla Projesine Destek

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ’Damla Projesi’; gençlerin maddi karşılık beklemeden, ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırmak için toplumsal bir girişime destek olmalarını sağlamak amacıyla başlatıldı. Türkiye'deki çok sayıda üniversite öğrencisinin destek verdiği ve 39 ilde uygulamaya konulan proje çerçevesinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Damla Öğrenci Topluluğu da çeşitli faaliyetlerde bulunuyor.

Rektör Akgül'ü ziyaret eden Damla Öğrenci Topluluğu Başkanı Merve Melda Kaynak ve topluluk üyeleri "Topluluk olarak köy okulu, sevgi evi ve huzurevi ziyaretleri; rehabilitasyon merkezi, şehit ailesi, mezarlık, yaşlı ve dezavantajlı aile ziyaretleri; çevre temizliği, kuş yemliği yapımı gibi insanların kalbine dokunacak, yüzlerde tebessüme vesile olacak çeşitli sosyal sorumluluk faaliyetleri yapıyoruz. İnandığı sürece gönüllüyüm diyebilen gençlerle, ulaştığımız coğrafyalarda sevgisizlikle çoraklaşmış iklimlerde bir damla olup sevgiyi yeşertmek arzusundayız." diyerek amaç ve faaliyetlerini anlattılar.

Faydalı çalışmalarından dolayı öğrencileri tebrik eden Rektör Akgül ise kendilerine başarılar diledi. Ziyaret, plaket ve hediye takdimleriyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284