KMÜ Öğrencilerinden Halep'e İlişkin Basın Açıklaması

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) on farklı öğrenci topluluğu bir araya gelerek Halep'teki insanlık dramına ilişkin basın açıklaması yaptı.

KMÜ Öğrencilerinden Halep'e İlişkin Basın Açıklaması

Üniversite yerleşkesinde Kuran tilavetiyle başlayan etkinlikte öğrenci toplulukları adına basın açıklaması yapan KMÜ Kültür Ahlak ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu Başkanı Furkan Çörten, öncelikle geçtiğimiz cumartesi günü İstanbul'da düzenlenen terör saldırısında şehit olanlara Allah'tan rahmet ve tüm milletimize başsağlığı diledi.

"Halep'te yıkılan sadece binalar değil, tüm insanlığın onurudur"

Furkan Çörten, Suriye'de dünyanın gözü önünde sistematik bir katliam gerçekleştirildiğini ve uluslararası kamuoyunun bu duruma sessiz kaldığını belirterek şunları söyledi: "Özellikle Halep havadan ve karadan gece gündüz bombalanıyor. Şehirde gıda malzemeleri tükenmiş, sağlık sistemi çökmüş, yüz binlerce insan hayatını kaybetmiş ve milyonlarca insan yerinden edilmiştir. Halep'te vurulanlar sadece masum, mağdur Suriyeliler değil, tüm insanlıktır. Halep'te yıkılan sadece binalar değil, tüm insanlığın onurudur ve Halep'te kaybeden bütün dünyadır. Suriye'de akan kan hiç durmuyor. Tüm dünya kör, sağır ve dilsiz. İçimizdeki insanlığı öldürmeyelim ve duyarsız kalmayalım. Suriye, bu ümmetin meselesidir. Bizler adaleti tüm dünyaya yayan bir neslin torunları olarak diyoruz ki vakit durma ya da bekleme vakti değildir. 15 Temmuz'dan bu yana üzerine atılmış bütün zincirleri paramparça eden bu millet üzerine düşen maddi manevi bütün görevleri yerine getirecektir."

"Sefer bizim, zafer Allah'ındır"

Basın açıklamasının ardından KMÜ öğrencileri, görevli polislere Kuran ve bayrak takdim etti. Etkinlik, sergi ve belgesel gösterimi ile devam etti. Halep'te yaşanan dramı konu alan belgesel gösterimi öncesinde Kuran tilaveti gerçekleştirildi. Ardından İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) İl Temsilcisi Raşit Bayrak bir konuşma yaparak "Zafer Allah'ındır, sefer bizimdir. Ayaklarımızı sağlam tuttuğumuz sürece hiç bir zaman kaybedenlerden olmayacağız, daima galip gelenlerden olacağız. Göstereceğimiz belgeseli sadece izlemeyin. Her bir kare içinize işlesin, zihninize yerleşsin, hayallerinizde yer etsin ve ömrünüzün sonuna kadar sirayet edecek tesirler oluştursun. Çünkü olanları sadece izlememeliyiz, adım atmak gerekir. Allah bizi düşündüklerimizle değil, yaptıklarımızla mükafatlandıracaktır." dedi.

Belgesel gösteriminin ardından sona eren etkinliğe KMÜ öğrencilerinin yanı sıra Karaman İHH ve Genç İHH, Memur Sen, Genç Memursen, Cihannüma, Türkiye Gençlik Vakfı, AK Parti Gençlik Kolları gibi sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Üniversitede bir hafta süresince gerçekleştirilen ve gıyabi cenaze namazıyla sona erecek olan "Halep'e Yol Açın" temalı etkinliklere üniversitenin Kültür Ahlak ve Medeniyet, Üniversiteli Aktif Gençler, İlim Hikmet Marifet, İlim ve Medeniyet, Mozaik Düşünce, Türkiye Gençlik, Yağmur Damlası, Uluslararası Öğrenci, Damla, Türk Dili ve Edebiyatı Öğrenci Toplulukları destek verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284