KMÜ Proje Ve Teknoloji Transfer Ofisi, ÜSIMP Üyesi Oldu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (KMÜ PTTO), Üniversite Sanayi Isbirligi Merkezleri Platformu (ÜSIMP) üyesi oldu. Üyeligi 17 Aralik 2013 tarihi itibari ile kabul edilen KMÜ PTTO, böylelikle ÜSIMP’in 18 üyesi arasinda yer aldi.

KMÜ Proje Ve Teknoloji Transfer Ofisi, ÜSIMP Üyesi Oldu

TÜBITAK Üniversite-Sanayi Ortak Arastirma Merkezi ÜSAM’in 2006 yilinda TÜBITAK Bilim Kurulu karari ile kapatilmasinin ardindan 2007 yilinda ayni amaçla bazi merkezler tarafindan kurulan ÜSIMP, çalismalarini gönüllülük esasina dayali olarak sürdürüyor.
KMÜ Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Savas Sönmezoglu yaptigi açiklamada “KMÜ Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi olarak ‘Insan Kaynaklari Yaratilmasi, Proje Madenciligi, Üniversite-Sanayi Isbirligi (ÜSI) Yapilarini Izleme ve Degerlendirme, ÜSI Yayin Bilgilendirme ve Arayüz Kuruluslarinin Akreditasyonu’ gibi konularda çalismalar yürüten ÜSIMP’e üye olmak önemlidir. Çünkü üniversitelerimizde yeni teknoloji üretilmesine, üretilen teknolojilerin topluma aktarilmasinin tesvik edilmesine ve üniversitelerde teknoloji transfer mekanizmalarin gelistirilmesine ön ayak olmayi amaçlayan, sanayi sektörünün ise teknoloji ithal eden ve kullanan bir yapidan, teknoloji üreten ve ihraç eden, üniversiteler ile etkin isbirligi içinde olan, rekabet gücü yüksek bir yapiya dönüstürülmesine katkida bulunan ÜSIMP’in hedefleriyle KMÜ Proje ve Teknoloji Transfer Ofisinin hedefleri birbirine paraleldir.” seklinde konustu.
Doç. Dr. Sönmezoglu, üniversiteler ve sanayi arasindaki isbirligi kültürünün gelistirilmesi adina bunun gibi çalismalara imza atmayi sürdürmek istediklerini sözlerine ekledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284