KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Karatas’tan Kitap Bagisi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektör Yardimcisi ve Kamil Özdag Fen Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Karatas, KMÜ Kütüphanesine 500 kitap bagisladi.

KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Karatas’tan Kitap Bagisi

Tarihe Isik Tutan Eserler
Prof. Dr. Karatas’in KMÜ Kütüphanesine bagisladigi kitaplar arasinda çok degerli eserler bulunuyor. Özellikle 1950, 1960, 1970 ve 1980 tarihlerine ait bazi eserlerin günümüzde basilmiyor olusu onlari essiz kiliyor. Yazildiklari tarihin izlerini tasiyan bu kitaplar kendi dönemine taniklik etmesinden dolayi okurlari için de büyük önem tasiyor.
Prof. Dr. Karatas’in bagislari arasinda bulunan kitaplarin en dikkat çekeni ise 1952’den 1978’e dek basilmis olan Azerbaycan Aylik Türk Kültür Dergisi. Ciltlendikten sonra kitaplastirilan bu aylik dergiler bagislanan eserlerin de en eskisi oldu.
Edebiyat, tarih, kültür alanlarinda eserlerin yani sira Prof. Dr. Karatas’in çalistigi konular üzerine yapilan arastirmalardan, Islam Kültürü ve Atatürk’ün Özel Mektuplari’na kadar pek çok eser kütüphaneye bagislandi.
“Kitaplar Kitapliklarda Degil, Hafizalarda Deger Bulur”
Prof. Dr. Karatas kitap bagisi ile ilgili yaptigi açiklamada kitaplarin daha fazla kisiye ulastiginda önem kazanacagini belirterek gençlere ve ögrencilere onlarin bilgi ve kültür dagarcigini gelistirecek kaynaklar sunulmasinin önemine dikkat çekti.
Prof. Dr. Karatas sözlerini söyle sürdürdü: “Lise ve özellikle Ankara Üniversitesindeki ögrencilik yillarimda edindigim bu kitaplar benim için de özel bir anlam tasimaktadir. Sanki geçmisi onlarla birlikte yasamis gibi hissediyorum. Aslinda bu kitaplar hanemizin birer parçasi olmus gibiydi. Ancak, kitaplar okundukça sayfalari, kapaklari ve hatta yazilari eskise de onlarin degeri içlerindeki bilgilerin daha fazla kisi tarafindan okunmasi ve kitapliklarda durmak yerine okuyanlarin hafizalarinda yer etmesiyle anlasilir. Bu vesilesiyle bu güne kadar kitapligimda biriktirmis oldugum kitaplarimin bir kismini üniversitemizin kütüphanesine bagisladim. Asil olan bu milletin çocuklarinin bu kitaplardan faydalanmasidir. Baki olan bu millete hizmettir.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284