KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen: “Biz Üniversiteye Yönetmeye Degil, Hizmet Etmeye Geldik”

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ögrenci temsilcileri ile ögle yemeginde bulustu.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen: “Biz Üniversiteye Yönetmeye Degil, Hizmet Etmeye Geldik”
8 Mart Persembe günü üniversitenin personel yemekhanesinde verilen yemekte Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Kemal Esengün ve Prof. Dr. Mehmet Karatas hazir bulundu. KMÜ Ögrenci Konseyi Baskani Emre Ökkes Soydemir’in öncülügünde üniversitenin fakülte, bölüm ve programlarinda ögrenim gören 29 ögrenci temsilcisiyle bir araya gelen Rektör Gökmen samimi bir ortamda ögrencilerle sohbet etti.
Ögle yemeginin ardindan KMÜ Iktisadi Idari Bilimler Fakültesi Karamanoglu Mehmetbey Konferans Salonu’nda istisare toplantisi gerçeklestirildi. Prof. Dr. Sabri Gökmen toplantida yaptigi konusmada KMÜ’nün ögrencisinden akademik ve idari personeline kadar büyük bir aile oldugunu söyledi.
Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen üniversitelerin ülkeler için önemli kurumlardan biri oldugunu belirterek “ Üniversitelerin iki temel görevi vardir. Bunlardan biri egitim vermek digeri de bilgi üretmektir” dedi. Gökmen sözlerine söyle devam etti: “Bizim varlik sebebimiz sizlersiniz. Yöneticilerin görevi kurumlarinda çalisanlara uygun ortamlar hazirlamaktir. Biz üniversiteye yönetmeye degil, hizmet etmeye geldik.”
Prof. Dr. Sabri Gökmen bu tarz toplantilarin daha kapsamli sekilde devaminin gelecegini vurgulayarak, ögrencileriyle gurur duydugunu açikladi.
Toplantida ögrenci temsilcileri, alt yapi ve teknik alanlardaki küçük sorunlari disinda çok büyük sikintilar yasamadiklarini belirttiler. Ögrenci temsilcileri, fotokopi makinesi, projeksiyon cihazi gibi teknik ekipmanlarin güçlendirilmesi ile yerleske içinde asfalt yol yapiminin hizlandirilmasini istediler.
Mimarlik ve Dekoratif Sanatlar Bölümü temsilcisi Ali Imran Aksu, teknik anlamdaki sikintilarin yani sira mezun olduktan sonra mimarlik lisans programinda egitimlerine devam edebilmelerine imkan saglayacak bir düzenleme talep etti. Ermenek Meslek Yüksekokulu temsilcisi Veysel Demir ve Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulu temsilcisi Mustafa Tekdimir ulasim problemlerine yönelik sikintililarini bildirdiler.
Ögrenci temsilcilerinin ortak istekleri arasinda; Erasmus kontenjanlarinin artirilmasi, yabanci dil egitiminin güçlendirilmesi, kütüphanenin kitap isteklerine açilmasi, ikinci ögretime devam eden ögrencilere servis imkaninin saglanmasi ve uygulama derslerindeki eksikliklerin giderilmesi yer aliyor.
Istisare toplantisinda KMÜ Ögrenci Konseyi Baskani Emre Ökkes Soydemir, basta Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen olmak üzere tüm yöneticilere tesekkür ederek, “Toplantimiz çok verimli geçmistir. Burada edindigimiz tecrübeler dogrultusunda çalismalarimizi yönlendirecegiz.” dedi.
Dile getirilen sorunlar toplanti sirasinda basta Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen olmak üzere, rektör yardimcilari ve ilgili daire baskanlari tarafindan ilk elden degerlendirildi.
Toplantinin sonunda günün anisina KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’e ögrenci temsilcileri tarafindan çiçek takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284