KMÜ Rektörü prof. Dr. Sabri Gökmen TRT Anadolu’da

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü (KMÜ) Prof. Dr. Sabri Gökmen, TRT Anadolu’da yayinlanan “Anadolu’nun Sesi” programina konuk oldu.

KMÜ Rektörü prof. Dr. Sabri Gökmen TRT Anadolu’da
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen canli yayinlanan programa telefonla baglanarak, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin çalismalarina iliskin yöneltilen sorulari yanitladi. Gökmen, gelismis ülkelerin en gözde kurumalarinin üniversiteler oldugunu söyleyerek, 2007’de kurulan Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin gerçeklestirdigi kaliteli egitim çalismalariyla kisa zamanda çok uzun yol katettigini vurguladi.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen; 5 fakülte,2 yüksekokul,4 meslek yüksekokulu ve 2 enstitüden olusan Üniversitede 326 akademik,170 idari personelin görev yaptigini ve 8000 ögrencinin egittim-ögretim gördügünü belirtti. Gökmen; 1’i uluslararasi olmak üzere 6 bilimsel toplantiya imza atan KMÜ’nün 4 yillik bir üniversite olmasina ragmen, sadece bilimsel çalismalar anlaminda degil, Karaman’in sosyo-kültürel gelisimine de katki sagladigini söyledi.
Gerçeklestirilen çalismalarda, vali, belediye baskani, milletvekilleri ve diger sivil toplum kuruluslariyla yapilan is birliginin önemine deginen Rektör Gökmen, bu isbirliginin ülke çapinda örnek teskil ettigine dikkati çekti.
Planlanan çalismalar hakkinda da bilgi veren KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen; ”DPT destekli Temel ve Uygulamali Bilimler Arastirma Merkezi 2012 ortalarinda tamamlanacaktir. Uluslararasi standartta yapilmakta olan Spor Kompleksi ile sosyal ihtiyaçlarin karsilanmasi için planlanan Çarsi-Kafeterya bu yil hizmete girecektir.” dedi.
Prof. Dr. Sabri Gökmen son olarak ,”Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi yüksek sesle söylenen emirlerin degil; birlikte edinilmis basarilarin hâkim oldugu, siradan degil aranan farkli bir üniversite olacaktir.”dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284