KMÜ, Sarikamis Sehitlerini Andi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Dil ve Tarih Toplulugu, Sarikamis’ta hayatini kaybeden askerlerin anisini yasatmak ve yasanan trajediyi ögrencilerle paylasmak amaciyla “Sarikamis” adli belgeseli gösterime sundu.

KMÜ, Sarikamis Sehitlerini Andi
Etkinlik, KMÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Yunus Emre Konferans Salonu’nda 22 Aralik 2011 Persembe günü saat 15.00’de yapildi. Sarikamis Harekati’nin 97. yili anisina yapilan anlamli gösteri, hüzün içinde izlendi.
Sarikamis’ta bir kursun dahi atamadan telef olan askerler, “Yürüdükçe terliyorlardi. Terler sirtlarinda donuyor ölüme bir adim daha yaklasiyorlardi. Önce ayaklarda bir sizi duyuluyor, sizinin ardindan bir hissizlik basliyordu. Bu parmaklarin dondugunu gösteriyordu. Sonra donma bileklere çikiyor ve aniden yere düsüyorlardi. Asker açligin, yorgunlugun etkisiyle uyusuyor ve bir kenara kivrilip uykuya geçiyordu. Uyku ölümün kapisiydi. Önce bütün vücudu beyaz bir yorgan gibi kristal bir buz tabakasi kapliyor ardindan bütün beden kaskati kesiliyordu. Ölüm tatli bir uykunun ardindan böyle geliyordu” sözleriyle anlatildi.
97 yil önce yasanan felaketi anlatan ve 90 bin Osmanli askerinin Sarikamis'ta donarak sehit olmasini konu alan “Sarikamis” belgeseli, yönetmen Kemal Öztürk tarafindan hazirlandi. Belgeseli hüzün ile izleyen konuklar, bu tür duyarli etkinliklerin duyarlilikla devam etmesi yönünde dileklerini ifade ettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284