KMÜ Siyaset Bilimi Öğrencileri Çoğlu Köyü’nde

KMÜ Siyaset Bilimi 2. Sınıf öğrencileri hafta sonu yerel yönetim faaliyetlerini yerinde incelemek için merkeze bağlı Çoğlu Köyü’nü ziyaret etti.

KMÜ Siyaset Bilimi Öğrencileri Çoğlu Köyü’nde

70’e yakın öğrenci ve bölüm hocalarının yanında Rektör yardımcısı Prof.Dr. Ercan Oktay’ın katılımlarıyla gerçekleşen ziyarette Çoğlu Köyü Muhtarı Hulusi Andaç tarafından yerel yönetim faaliyetleri, görevleri ve eskiden günümüze köy kavramları hakkında bilgi verildi. Karaman’ın en büyük ve verimli arazilerine sahip olan Çoğlu Köyü sakinleri ise her zaman olduğu gibi misafirperverliğini bir daha göstererek KMÜ öğrencilerini ve öğretmenlerine büyük ilgi gösterdiler.

Köy tanıtımı esnasında aynı zamanda köyde faaliyet gösteren Çoğlu Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüdaverdi Özkılıçoğlu’da eşlik etti. Köy okulu, harman yeri, muhtar odası, yunak yeri, gibi benzeri kavramlar yerinde incelendi. Bu ziyaretten çok memnun olduklarını söyleyen Çoğlu Köyü Muhtarı Hulusi Andaç ve köy sakinleri her zaman bu tür faaliyetlere kapılarının açık olduğunu öğrencilerin eğitimi konusunda ellerinden ne gelirse yapmaya hazır olduklarını söylediler.

Gezi sonunda açıklama yapan Rektör yardımcısı Prof.Dr. Ercan Oktay ise öğrencilerin sadece kitapta okumakla kalmamalı yerinde incelemeleri, köy yaşantısını görmeleri öğrencilerde daha kalıcı etki edeceğini söyledi.

Program yemek ikramı ve hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284