KMÜ Tanitim Günleri Basladi

Sehri Senlendiren Gencecik Fidanlar

 KMÜ Tanitim Günleri Basladi

Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla baslayan tören, üniversitenin tanitim filminin gösterilmesiyle devam etti. Ardindan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen kürsüye gelerek Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesini hangi prensipler ve ideallerle kurduklarini anlatti. Prof. Dr. Gökmen, yeserttigi insanlar, ürettigi bilgiler, çalisanlari ve sehri senlendiren gencecik fidanlariyla Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin insanlara yeni ufuklar, yeni umutlar ve yeni hayaller sundugunu belirtti.

‘Üniversite kurma’nin birkaç yil içerisinde gerçeklesen bir süreç olmakla birlikte ‘üniversite olma’nin çok uzun yillar gerektirecegine dikkat çeken Rektör Gökmen, “Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi, yalniz kendisiyle birlikte kurulan üniversiteleri degil, ülkemizdeki yarim asirlik üniversiteleri bile belli alanlarda geride birakmistir.” dedi.
Rektör Gökmen, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan açiklanan ‘en yenilikçi ve girisimci’ üniversiteler siralamasinda Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin son üç yilda iki kez ilk 50 üniversite arasina girdigini söyleyerek üniversitenin adindan sikça söz ettirdigini dile getirdi.
Toplumun her geçen gün üniversitelerden beklentisinin artarken üniversiteler arasindaki rekabetin de gün geçtikçe kizistigini söyleyen Rektör Gökmen, bu süreçte farkli olabilen ve bireylerini gelecege hazirlayabilen üniversitelerin öne çikacagini belirtti. Bu yarista var olabilmek ve ülkemizin entelektüel birikimine katki sunmak için Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi olarak çaba sarf ettiklerini belirten Gökmen, dogru sistem kurmanin önemine degindi. Degil üstün nitelikli ve basarili insanlarin, siradan insanlarin bile iyi isler yaptigi bir sistem kurmak konusunda ciddi mesafeler kat ettiklerini dile getiren Gökmen, “Biz akademik ve idari personelimizi alirken sadakati degil, ehliyet ve liyakati önemsiyoruz. Insanlarin siyasi, etnik, dini kökenlerine degil, sadece islerini iyi yapmalarina bakiyoruz.” dedi.
“Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesini bir bina olarak düsünürsek bunun tuglalari emek, demirleri sevgi ve harci da samimiyettir.” seklinde konusan Rektör Gökmen, “Bir gazinin gazilik madalyasini gögsünde tasidigi gibi, ben de bu ekiple çalismanin onurunu hayatim boyunca gögsümde tasiyacagim.” dedi.
Son olarak ülkemizde gençlerin yetenek ve enerjilerinden dogru yararlanilamadigina dikkat çeken Rektör Gökmen, “Biz ögrencilerimizin önce yüreklerine dokunmak istiyoruz, sonra zihinlerine.” diyerek tüm katilimcilara ve Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin kurulmasina emek verenlere tesekkür etti.
Açilis programi, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin kurulusundan bugüne gelisimini anlatan slayt sunumuyla devam etti. Sunumun ardindan tören protokolü Rektör Gökmen’in rehberliginde üniversite yerleskesini gezerken ögrenciler kendileri için kurulan stantlarda üniversitenin akademik birimlerini tanima firsati yakaladi. Stantlarda ziyaretçiler için ilginç deneyler ve gösteriler hazirlanirken sergiler, ikramlar, dans ve jimnastik etkinlikleri de misafirlerin begenisine sunuldu.
KMÜ Tanitim Günleri, 22 Nisan Çarsamba günü de gün boyu devam ederek saat 20.30’da sona erecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284