KMÜ, Uluslararası Matematik Konferansına Ev Sahipliği Yapacak

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ‘Uluslararası Matematiksel Çalışmalar ve Uygulamalar 2018 Konferansı’na ev sahipliği yapacak.

KMÜ, Uluslararası Matematik Konferansına Ev Sahipliği Yapacak

KMÜ Kamil Özdağ Fen Fakültesi Matematik Bölümü tarafından 4-6 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Uluslararası Matematiksel Çalışmalar ve Uygulamalar 2018 Konferansı’ (International Conference on Mathematical Studies and Applications) ile bilim insanlarının, akademisyenlerin ve araştırmacıların matematik bilimi üzerine bilgi alışverişinde bulunması, araştırma bulgularının ve en son gelişmelerin bilimsel bir ortamda paylaşılması amaçlanıyor.

Cebir, Matematiksel Analiz, Uygulamalı Matematik, Sayılar Teorisi, Geometri, Topoloji, Matematiksel Mantık, Matematik Eğitimi ve İstatistik bilim dallarının tüm araştırma alanlarını içerecek olan konferansa Türkiye, Almanya, İtalya, İsveç, İran ve Çek Cumhuriyetinden önemli bilim insanları davetli konuşmacı olarak katılacak.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak 'Uluslararası Matematiksel Çalışmalar ve Uygulamalar 2018 Konferansı'na ev sahipliği yapmanın memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Üniversitemiz gerek ulusal gerekse uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaya ara vermeksizin devam ediyor. Ağustos ayında düzenlenecek olan Ermenek ve Çevresi Sempozyumu, eylül ayında düzenlenecek III. Kentfor ve kasım ayında düzenlenecek olan Dil ve Edebiyat Kongresi bu organizasyonların başında geliyor. Önemli bilimsel etkinliklerle üniversitemizi ulusal ve uluslararası alanda en iyi şekilde temsil etmeye gayret ediyoruz. Düzenlenen bu organizasyonların başta katılımcılara ve bilim camiasına, üniversitemize, Karaman’a ve ülkemize önemli kazanımlar getireceğine inanıyorum. Uluslararası Matematiksel Çalışmalar ve Uygulamalar Konferansının şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Konferansa ilişkin ayrıntılı bilgiye kmu.edu.tr/icmsa2018 adresinden ulaşılabilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284