KMÜ, Üsküp’te Tanitildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), Makedonya’nin baskenti Üsküp’te düzenlenen Egitim Fuarinda tanitildi. Kafkasya Üniversiteler Birligi (KÜNIB) tarafindan organize edilen ve 14-15 Mart 2015 tarihleri arasinda gerçeklestirilen fuara, Balkanlardaki ögrenciler büyük ilgi gösterdi.

 KMÜ, Üsküp’te Tanitildi

Balkan ülkelerinden yaklasik üç bin ögrencinin akin ettigi fuarda Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin yani sira Türkiye’den 48 üniversite, Uluslararasi Balkan Üniversitesi ve Balkanlardaki çesitli üniversiteler stant açti.

Fuara Makedonya Devlet Bakani Furkan Çako, Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskan Vekili Prof. Dr. Yavuz Atar, KÜNIB Baskani ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ve Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, üniversite rektörleri ve temsilcileri katildi.
Fuarin gala gecesinde KÜNIB Baskani ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’in davetiyle sahneye gelerek bir konusma yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Yunus Emre’nin ‘Gelin tanis olalim, isi kolay kilalim, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz’ dizelerini hatirlatarak Üsküp’te ortak tarihî degerlere sahip insanlari tanimaktan ve onlari Karaman’a davet etmekten memnuniyet duydugunu ifade etti. Prof. Dr. Gökmen, böyle bir organizasyonu hayata geçiren Kafkasya Üniversiteler Birligi yetkilileri ve çalisanlarina da tesekkür etti.
Rektörler Zirvesi
Fuarda, rektörler zirvesi de düzenlendi. Zirveye Türkiye, Makedonya, Arnavutluk, Bulgaristan, Yunanistan, Sirbistan ve Karadag’dan üniversite rektörleri katilarak fikir alis verisinde bulundu ve karsilikli Mevlana Protokolleri imzalandi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284