KMÜ, Yesildere Yunus Emre Festivalinde Tanitildi

Yesildere Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi ile Karaman Yesildereliler Yardimlasma ve Dayanisma Derneginin düzenledigi Yunus Emre Festivali coskuyla kutlandi.

KMÜ, Yesildere Yunus Emre Festivalinde Tanitildi

Karaman’in Yesildere kasabasinda 08-09 Agustos tarihlerinde gerçeklestirilen festivalin ilk gününde Aktekke Kent Meydanindan Yunus Emre Camisine kadar Yunus Emre Sevgi ve Hosgörü Yürüyüsü düzenlendi. Festivalin ikinci gününde ise Yesildere’de stantlar açilarak tanitimlar yapildi. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin de stant açtigi festivale Karaman Eski Milletvekili Mevlüt Akgün, Eski Belediye Baskanlarindan Yasar Evcen, Ziraat Odasi Baskani Recep Muglu, davetliler ve Yesildereliler katildi.
“Bu topraklar Yunus Emre’nin insan, Atatürk’ün vatan sevgisini barindirmaktadir”
Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla baslayan festivalde ilk olarak Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve parti baskanlarinin tebrik mesajlari okundu. Ardindan festivalin açilis konusmasini yapan Yesildere Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Doç. Dr. Mehmet Aköz, ’Yesildere’de her sey var, sen yoksun’, temasiyla yola çiktiklari festivali her geçen yil zenginlestirerek devam ettirmek istediklerini belirtti. Karaman Yesildereliler Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Av. Ramazan Eryigit ise Yunus Emre’nin ‘Ben gelmedim dava için / Benim isim sevgi için / Dost'un evi gönüllerdir / Gönüller yapmaga geldim’ dizeleriyle basladigi konusmasinda Yesildere’yi eski ihtisamli günlerine götürmek için böyle bir festival düzenlediklerini söyledi. Av. Eryigit, “Bu topraklar Yunus Emre’nin insan, Atatürk’ün vatan sevgisini barindirmaktadir.” diyerek konusmasina son verdi. Yesildere Muhtari Lütfi Bulut da her yil daha güzel yapmayi planladiklari festivale katilan ve destek veren herkese tesekkür etti.
Festivalde Yesildere’yi anlatan siirler okunurken Yarenler ve Taskale ekibinin söyledigi yöresel türküler dinleyenlere keyifli dakikalar yasatti. Festival kapsaminda düzenlenen bisiklet turnuvasinda dereceye girenlere ödüllerinin verildigi etkinlikte resim ve fotograf sergileri de düzenlendi.
Yöre halkinin yogun ilgi gösterdigi festivalde ziyaretçilerin ragbet ettigi stantlardan birisi de Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin tanitim standi oldu. Üniversiteyi Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Birimi personellerinin temsil ettigi etkinlikte ziyaretçilere üniversite hakkinda bilgilendirme yapildi.
Yesildere’de iki gün süren Yunus Emre Festivali, saat 21.00’de gerçeklestirilen Türk halk müzigi konseriyle sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284