KMÜ’de 2. Engelliler Spor Söleni Yapildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi, sosyal duyarlilik etkinliklerinden birini daha gerçeklestirerek, Engelliler Spor Sölenine ev sahipligi yapti.

KMÜ’de 2. Engelliler Spor Söleni Yapildi
Bu yil ikincisi yapilan Engelliler Spor Söleni, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulunun organizasyonu ile 30 Kasim 2011 tarihinde gerçeklestirildi. Karaman Valisi Süleyman Kahraman, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, idari ve akademik personelin yanisira çok sayida engelli ailesi de söleni keyifle izledi. 
Her biri BESYO ögrencileriyle elele salona giren fiziksel ve bedensel engelli çocuklarin yüzlerindeki mutluluk, sölen tamamlanana kadar devam etti.
Sölen baslangicinda konusan Türkiye Sakatlar Dernegi Baskani Ali Riza Yildirim, engellilerin ötekilestirilmeden yasam kalitelerinin yükseltilmesi gerektigini belirtti.
BESYO ögrencileri ile birlikte jimnastik, capoeira, judo gösterileri yapan engelli çocuklar, sölen süresince cosku ile alkislandi. Fiziksel ve bedensel engelli çocuklara Karaman Valisi Süleyman Kahraman, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Kemal Esengün ile Prof. Dr. Mehmet Karatas ve Genel Sekreter Ahmet Tüfekçi tarafindan madalyalari verildi.
Sölende Karaman Valisi Süleyman Kahraman’i bilek güresinde yenilgiye ugratan görme ve zihinsel engelli çocuklar, büyük ilgi ile izlendi. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ögrencileri ile engelli çocuklari birlestiren etkinlik, balonlarla oynayan engelli çocuklarin neseli gülücükleri esliginde sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284