KMÜ’de 2014 Yilinda 335 Haber Yayinlandi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 2014 yilinda 335 adet haber yayinlandi. KMÜ Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Birimi tarafindan kaleme alinarak yerel ve ulusal basin kuruluslarina servis edilen haber sayisi 2014 yilinda 335 adet oldu.

 KMÜ’de 2014 Yilinda 335 Haber Yayinlandi

2014 Yilinin Öne Çikan Haberleri

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 2014 yilinda pek çok etkinlik gerçeklestirilirken önemli isimler de ögrencilerle bulustu. Üniversitedeki yeni gelismeler, bilimsel arastirmalar, sportif basarilar, sosyal ve kültürel faaliyetler 2014 yilinin öne çikan haber basliklarini olusturdu.
Yenilik ve Gelismeler
TÜBITAK tarafindan hazirlanan Girisimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi siralamasinda KMÜ’nün 44. sirada yer almasi, üniversitenin karekodlu diploma uygulamasina geçmesi, diploma eki ve etiketi ödülü almasi, mezunlar için hizli diploma teslimi uygulamasi, ögrenci sayisinin 2014-2015 egitim ögretim yilinda 11 bin 255’e ulasmasi, Engelsiz Üniversite projesinin gelistirilmesi, görme engelli ve az gören ziyaretçiler için üniversiteyi tanitan yeni bir web sayfasi hazirlanmasi, akademisyenlere kisisel web sitesi olanagi sunulmasi, sanayi-üniversite isbirligine yönelik sanayidoktoru.com projesi, Saglik Yüksekokuluna simülasyon laboratuvari kurulmasi, BESYO fitness salonunun açilmasi, KMÜ Sosyal Ekonomik ve Politik Arastirmalar Uygulama ve Arastirma Merkezi kurulmasi, Egitim Fakültesine dekan atamasi yapilmasi, Türk Dili ve Edebiyati doktora programi açilmasi, KMÜ ve Bakü Devlet Üniversitesi isbirligi protokolü, Saint Petersburg Devlet Üniversitesi ile ikili isbirligi ve degisim anlasmasi 2014 yilinin önemli gelismeleri arasinda yer aldi.
Ödüller ve Basarilar
2014 yilinda KMÜ ögrencisi Taha Akgül’ün Dünya Sampiyonu olmasi, Futsal Takimi ile Erkek Hentbol Takiminin 1. lige yükselmesi, Mühendislik Fakültesi ögretim üyesine yilin doktora tezi ödülü verilmesi, Mühendislik Fakültesi arastirma görevlisinin Silikon Vadisi’ne seçilmesi, Mühendislik Fakültesi ögretim üyesinin isminin bugday çesidine verilerek Nevzatbey Ekmeklik Bugdayi olarak tescillenmesi, TÜBITAK, SANTEZ ve AB projesi yapan akademisyenlerin Rektörlükçe ödüllendirilmesi bu kategoride yer alan bazi haberler oldu.
Bilimsel Arastirmalar
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde önceki yillarda oldugu gibi 2014 yilinda da pek çok bilimsel arastirma gerçeklestirildi. Prof. Dr. Fevzi Kiliçel’in ‘Gidalarda Aflotoksin Degerlerinin Arastirilmasi’, Yrd. Doç. Dr. Yalçin Coskuner’in Karaman’daki elmalarin kuruma özellikleri ve Yrd. Doç. Dr. Didem Sutay Kocabas’in elmalarin antioksidan etkisine yönelik arastirmalari, Yrd. Doç. Dr. Sibel Yagci tarafindan gelistirilen besin degeri yüksek çerezler, Yrd. Doç. Dr. Özlem Ates Sönmezoglu’nun ‘Islenmis Gida Ürünlerinde Genetigi Degistirilmis Ürünlerin ve Uygun DNA Izolasyonu Metodunun Belirlenmesi’ konulu arastirmasi, Yrd. Doç. Dr. Erdem Uzun’un Karaman ili toprak yapisina dair incelemesi, Yrd.
Doç. Dr. Aytaç Gültekin’in ‘Kolik Asit Için QCM Nanosensör Hazirlanmasi’ konulu çalismasi, Prof. Dr. Ali Sahin’in ‘Karaman Ilinde Ameliyat Öncesi Dönemde Hastalara Verilen Egitimin Degerlendirilmesi’ konulu arastirmasi ile ‘Konya ve Karaman Illerinde Ameliyathanede Çalisan Hemsirelerin Hasta Güvenligine Iliskin Tutumlarinin Degerlendirilmesi’ konulu arastirmasi, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Arif Sahinli’nin ‘Karaman Organize Sanayi Bölgesinde girisimcilik ve inovasyon (yenilikçilik) düzeyinin belirlenmesi’ konulu arastirmasi, Yrd. Doç. Dr. Idris Nebi Uysal’in Boynuinceli Yörükleri’nin konusma dillerine dair incelemesi ile Yunus Emre Divani Karaman Nüshasi arastirmasi, Türk Dili ve Edebiyati Bölümü ögretim elemanlarinin ‘Karamanli Sairler ve Yazarlar’ konulu çalismalari bu projelerden bazilarini olusturdu.
Tanitim Faaliyetleri
KMÜ geçtigimiz yil içerisinde yurtiçinde ve yurtdisinda düzenlenen fuarlara katilarak tanitim faaliyetlerinde bulundu. Kafkasya Üniversiteler Birligi (KÜNIB) tarafindan düzenlenen Azerbaycan Bakü Fuari, Istanbul’da düzenlenen Final Egitim Kurumlari Fuari, Nigde’de gerçeklestirilen Üniversite Tanitim Günleri, Ankara’daki Karaman Tanitim Günleri ve KMÜ Tanitim Günleri bu tanitim organizasyonlari arasinda yer aldi. Ayrica Karaman’daki çesitli okullardan da üniversiteye geziler düzenlendi.
Bilimsel, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde 2014 yilinda birçok bilimsel toplanti düzenlendi, sosyal ve kültürel faaliyetler gerçeklestirildi. 7. Ulusal Spor Bilimleri Ögrenci Kongresi, 5. Karaman Engelliler Spor Söleni, Selim Sirri Tarcan Günleri, Gelecegin Mühendisleri Bilim Kampi, Karaman Yangini paneli, Karaman Kalesi arkeolojik buluntular konferansi, Gazilerle söylesi, agaç dikimleri, konser ve söylesiler, çesitli konferans, panel ve seminerler bu kapsamda düzenlenen etkinliklerin bazilarini olusturdu.
TRT Kripteks yarismasi, TRT Kampüs Magazin programi, Gören Göz Projesi cihaz dagitimi gibi etkinliklerin yani sira KMÜ, Türkiye Judo Sampiyonasi ve ÜNIKOP spor oyunlari voleybol müsabakasi gibi etkinliklere de ev sahipligi yapti.
Üniversiteye Misafir Olanlar
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde 2014 yilinda gerçeklestirilen etkinlikler çerçevesinde Milletvekili Lokman Ayva, THY Antalya Bölge Müdürü Ömer Durna, Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hizli, Konya Selçuklu Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Karaman Subesi Baskani Gazi Behiç Bas, Karamanli Isadami Sami Özdag, Prof. Dr. Ahmet Ay, Prof. Dr. Akif Çukurçayir, Prof. Dr. Alaaddin Çukurovali, Prof. Dr. Ali Demir, Prof. Dr. Belgin Akçay, Prof. Dr. Hanim Halilova, Prof. Dr. Erdal Zorba, Prof. Dr. Önder Kutlu, Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Prof. Dr. Sadik Kara, Prof. Dr. Selman Türker, Prof. Dr. Tugrul Arat, Prof. Dr. Ziya Avsar, Saint Petersburg Devlet Üniversitesi Sarkiyat Fakültesi Türk Dilleri Bölümü ögretim üyeleri Akif Farzaliev, Nikolay Nikolaviç Telitsin ve Aleksey Pylev, Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, vine videolarinin en çok ilgi gören isimlerinden Aykut Elmas, Halil Ibrahim Göker ve Ugur Can Akgül’ün yani sira pekçok yazar, sair ve egitimci ögrencilerle bulustu.
2014’te En Çok Tiklanan 10 Haber
Üniversitenin internet sitesinde yayinlanan ve KMÜ Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Birimi tarafindan hazirlanan basin bültenleri arasinda 2014 yilinda en çok okunan ilk on haber ise su sekilde siralandi:
1. “KMÜ’de Online Kayit Dönemi” haberi (3.700 kez okundu)
2. “KMÜ Ögretim Üyesine Yilin Doktora Tezi Ödülü” haberi (2.548 kez okundu)
3. “IIBF’de Mezuniyet Sevinci” haberi (2.303 kez okundu)
4. “KMÜ’de Egitim-Ögretimin Son Vedasi” baslikli Kamil Özdag Fen Fakültesi mezuniyet töreni haberi (2.264 kez okundu)
5. “KMÜ’de Hemsireler Kep Atti” haberi (2.221 kez okundu)
6. “Kazim Karabekir MYO’dan Hüzünlü Kep Töreni” haberi (2.130 kez okundu)
7. “KMÜ’de 1041 Ögrenci Ile Mezuniyet Töreni” baslikli Meslek Yüksekokullari mezuniyet töreni haberi (1.997 kez okundu)
8. “KMÜ Edebiyat Fakültesi Kep Atti” haberi (1.905 kez okundu)
9. “Ünlü Spikerden KMÜ’de Diksiyon Ve Ikna Egitimi” haberi (1.788 kez okundu)
10. “KMÜ'de BESYO Mezuniyet Töreni” haberi (1.733 kez okundu) (Egitim Servisi)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284