KMÜ’de 3. Engelliler Spor Söleni Yapildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde geleneksel hale gelen “3. Karaman Engelliler Spor Söleni” yapildi.

KMÜ’de 3. Engelliler Spor Söleni Yapildi

KMÜ Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu’nda 3 Aralik 2012 Pazartesi günü saat 10.30’da baslayan etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.
Sölene, Karaman Valisi Murat Koca, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, KMÜ Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Kemal Esengün ve Prof. Dr. Mehmet Karatas, KMÜ Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpinar, Sakatlar Dernegi Karaman Il Baskani Ali Riza Yildirim ile idari ve akademik personelin yani sira çok sayida engelli ailesi katildi.
Prof. Dr. Sabri Gökmen yaptigi açilis konusmasinda engellilerin topluma kazandirilmasinda her bireye görevler düstügünü söyleyerek, “Hepimiz aslinda birer engelli adayiyiz. Unutmamamiz gereken husus sevginin her türlü engeli asacagi gerçegidir.” diye konustu. Gökmen, 3. Karaman Engelliler Spor Söleninin hazirlanmasinda emegi geçen herkese tesekkür etti.
Down Sendromlu ögrencinin Istiklal Marsimizi okumasiyla baslayan sölen, Karaman Valisi Murat Koca’nin zihinsel engelli bir ögrenciyle bilek güresi yapmasiyla devam etti.
Isitme engelli ögrencilerin yaptiklari dans ve sema gösterileri ile görme engelli ögrencilerin katilimcilara yasattigi müzik ziyafeti salonu dolduran izleyicilerden büyük alkis aldi.
Sölen boyunca Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu ögrencilerinin gerçeklestirdigi capoeira, dans, folklor ve spor gösterilerine engelli ögrenciler de eslik etti. KMÜ Uygulama Anaokulu’nun minik ögrencileri de engelli arkadaslarini yalniz birakmadi.
Sölenin sonunda tüm engelli ögrenciler madalyalarini Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’den aldilar.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284