KMÜ’de Ali Avci Ile Keyifli Söylesi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Genç Arastirmacilar Ögrenci Toplulugu tarafindan Kisisel Gelisim Uzmani Ali Avci ile söylesi düzenlendi. Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonundaki söylesiye çok sayida ögrenci katildi.

KMÜ’de Ali Avci Ile Keyifli Söylesi

“Basarisiz olanlar yenilgiye ugramamis, sadece pes etmislerdir”
Kisisel Gelisim Uzmani Ali Avci, basarinin insanlarin beyninde kilitli kalmamasi gerektigine dikkat çekerek basarili olmak için insanin mutlaka kendisine güvenmesi gerektigini söyledi. Avci, dünya çapinda isim yapmis olan Stewe Jobs, Walt Disney, Silvester Stallone, Picasso gibi ünlü isimlerin basari hikâyeleri hakkinda anlatimlarda bulunarak, “Basariyi yakalayamayanlarin yüzde 90’i yenilgiye ugramamistir, sadece pes etmislerdir. Pes etmeyenler ise mutlaka basariya ulasacaklardir.” dedi.
“Görünen hedefler insani basariya daha kolay götürür”
Görünen hedeflerin insani basariya daha kolay götürecegini savunan Ali Avci, “Hedefleriniz sizi amaçlariniza yani sonuca götürür. Bir seyi basarmak için ortada gözle görülür bir hedef olmalidir. Planli çalismak ve planli bir yasam sürmek insana her zaman fayda getirir.” seklinde konustu ve ögretmenlik yaptigi dönemlerde yasamis oldugu olaylarla örnekler verdi.
Ögrencilerle basarili bir yasamin sirlarini paylasan Ali Avci, ‘Basaramam, yapamam, belki, korkuyorum, bilmiyorum, olanaksiz’ gibi olumsuz kelimelerin biran önce hayatimizdan çikarilmasi gerektigini hatirlatarak bu kelimelerin yerine ‘Basaririm, inaniyorum, korkmuyorum, biliyorum, kendime güveniyorum’ seklinde olumlu ve bireyin kendine katkida bulunacak, onu ileriye tasiyacak ve motive edecek kelimelerin zihinlerde yer etmesi gerektigini söyledi.
“Dünyaya emretmek için degil; kardes olmak, destek olmak için geldik”
Afrika ülkelerine yaptigi ziyaretlerle ilgili izlenimlerini de paylasan Ali Avci gittigi ülkelerde Türkiye’ye karsi inanilmaz derecede sevgi, güven ve baglilik oldugunu dile getirerek, “Dünyanin Anadolu’ya ihtiyaci var. Yedi asir dünyaya hükmetmis bir neslin torunlari olarak bizler bu ülkelere giderek onlara yardimci olmaya her zaman hazir olmaliyiz. Biz dünyaya emretmeye degil; kardes olmaya, dostluk kurmaya, teknolojik olarak bizden geride olan toplumlari insanlik seviyesinin üzerine çikarmaya hazir gençler istiyoruz.” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284