KMÜ’de Batı, Ortadoğu Ve Terör Konuşuldu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mozaik Düşünce, İnsan Hak ve Hürriyetleri Öğrenci Toplulukları ve Anadolu Öğrenci Birliği işbirliğiyle ‘Batı, Ortadoğu ve Terör‘ konulu konferans düzenlendi.

KMÜ’de Batı, Ortadoğu Ve Terör Konuşuldu

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansı öğrenciler ilgiyle takip etti. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Mozaik Düşünce Öğrenci Topluluğu Başkanı Emre Kaya’nın açılış konuşmasıyla devam etti.

Açılış konuşmasının ardından konferansını vermek üzere sahneye çıkan Abdurrahman Dilipak, tarihsel gelişmelere değinerek günümüzde yaşanan ve yaşanması muhtemel olaylardan bahsetti.

Dilipak, “Doğu da batı da Allah’ındır fakat Allah cahil ve zalim toplumlara yardım etmez. Karanlığa küfretmeyi bırakın, bir mum da siz yakın. Tarih övgü ya da sövgü kitabı değildir. Tarih yaşanan gerçeklerdir. Geçmişimizi bilerek gelecek hayalimizi yeniden temellendirmeli ve düşünmeliyiz. Yeni bir dünya kuruluyor. Düşman sadece tankları, toplarıyla gelmiyor. Gazetesiyle, dergisiyle, şiddet içeren oyunlarıyla, kimyasal ve biyolojik savaşla geliyor. Her yerden saldırı altındayız. Yediklerinize içtiklerinize dikkat edin. Müslümanları kardeş bilin, Allah’ın ipini bırakmayın ve önünüzü görmeye çalışın. Çok okuyun, çok düşünün.” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Konferans soruların cevaplandırılmasının ardından onurluk takdimi ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284