KMÜ’de Bir Basari Hikayesi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) ‘Basari Hikayeleri-1’ isimli konferans düzenlendi. Konferansa konusmaci olarak Karamanli Is Kadini Emine Songül Dumaner katildi.

KMÜ’de Bir Basari Hikayesi

KMÜ Girisimci Gençler Ögrenci Toplulugu tarafindan düzenlenen konferans, üniversitenin Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Karamanoglu Mehmetbey Konferans Salonunda yapildi.
Erken yasta is hayatina atilan Emine Songül Dumaner ögrencilerle is deneyimlerini paylasti, kriz döneminde On8 Ambalaj’i nasil kurdugunu anlatti.
“Olmak istediginiz is yerlerinde staj yapin”
Staj dönemini çok iyi degerlendirdigini söyleyen Dumaner, stajin is hayatindaki önemine degindi. Emine Songül Dumaner, “Olmak istediginiz is yerlerinde staj yapin. Mezun oldugunuzda, direk kurumsallasmis bir firmada ise girmeniz zor olabilir, ancak bu firmalara stajyer olarak baslayabilirsiniz ve o iste kendinizi gösterip ilerleyebilirsiniz.” dedi.
Stajda basarili olmanin yollari
Dumaner, kendi staj izlenimlerinden elde ettigi kazanimlari ve sahibi oldugu ambalaj sanayiinde staj yapan ögrencilerden bekledigi kriterleri anlatti.
“Birçok stajyer içinde unutulmamak için diger birimlerde çalisan insanlarla da seviyeli iliskiler kurun. Tanistiginiz isimleri unutmayin. Giyiminiz, saçiniz düzgün olsun, isinizi önemseyin. Kendinizi önemseyin, ne is verilirse verilsin kendinizden emin ve dünyayi kurtaracakmisçasina yapin. Görev ve yetkiye göre degil, herkese esit derecede saygi gösterin. Cep telefonunuzla çok fazla konusup mesajlasmayin. Çok zorunlu olmadikça Is yerinden erken çikmayin ve sik sik izin almayin.” diyen Dumaner “Staj bitsin de gideyim diye bakiyorsaniz yanlis yerdesiniz demektir. O sirket de size bitse gözüyle bakar.” diye konustu.
Çalisma hayatina geçis kurallari
Üniversite bittiginde hemen panik yapilmamasi gerektigini ifade eden Dumaner “Önce biraz dinlenin. Diger arkadaslarinizdan farklarinizi bulun ve o farklara odaklanin. Her yere CV göndermeyin. Nerede olmak istediginizi düsünün. Her ilden her telden ise basvurmayin. Kendinizi önemseyin ve layik gördügünüz yerlere CV gönderin. Her sirkete ayni CV’yi göndermeyin. CV’nizi sirketlere göre özellestirilmis olarak hazirlayin.” seklinde konustu.
Dumaner “En kisa zamanda bir blog olusturmalisiniz. Okudugunuz kitaplari, alaninizla ilgili katildiginiz etkinlikleri bloga yazin. Bransinizla ilgili kitaplari, etkinlikleri orada degerlendirin. Firma sahipleri arastirirken artik sosyal medyayi çok iyi kullaniyorlar. Isim ve soy isminizden olusturulmus düzgün bir e-posta adresi alin.“ dedi.
“Yapmak istediginiz isle ilgili hayaller kurun”
Karaman’in rol model kadini seçilmesinde hayallerinin büyük önemi oldugunu belirten Emine Songül Dumaner “Bir seye ne kadar yogunlasip hayal kurarsaniz bir sekilde oluyor. Ben kendime bir plan yaptim. Siz de kendinize olmak istediginiz yerle ilgili 1,5 ve 10 yillik planlar hazirlayin. Zor gibi görünüyorsa yapabilen kisileri düsünün ve o yaptiysa benim neyim eksik diyerek, bir umut isigi bulmaya çalisin. Kendinizle 5 yil sonra yapilacak bir röportaj yazin. Bu hayallerinize inanip havaya girmenizi saglayacaktir.” dedi.
“Aileleriniz hayallerinizin önünde engel teskil ediyorsa, kendinize güvendiginizi hissettirin” diyen Dumaner “Ben 30 yasimda ve kriz döneminde bir ambalaj sanayi kurarken, krizde yürütemeyecegimi düsünenlere inat basardim ve üç yil önce Samsun’da Karaman’in Rol Model Kadini ödülünü aldim.” dedi.
Is kadini Dumaner konusmasini “Unutmayin en önemli vakit bu gün. Zamaninizi iyi degerlendirin.” sözleriyle tamamladi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284