Kmü’de ‘Biyomühendislik Alaninda Biyomedikal’ Semineri

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Biyomühendislik Ögrenci Toplulugu tarafindan ‘Biyomühendislik Alaninda Biyomedikal’ konulu egitim semineri düzenlendi. Prof. Dr. Sadik Kara ve Yrd. Doç. Dr. Sükrü Okkesim’in sunumunu yaptigi seminere Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Yildirim, akademik personel ve ögrenciler katildi.

Kmü’de ‘Biyomühendislik Alaninda Biyomedikal’ Semineri

Biyomedikal Mühendisligi ve Yeni Ufuklar
Biyomedikal mühendisligi hakkinda bilgiler veren Fatih Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Sadik Kara, biyomedikal alaninda bireysel çalismanin zorluklarina deginerek, bilimin gelistigi her ortamda esneklik ve takim çalismasi bulunduguna dikkat çekti.
Biyomedikal mühendisligi alaninda ortak çalisma ve bireysel çalismanin artilarini ve eksilerini degerlendiren Prof. Dr. Kara, ortak çalismanin; sabirli olma kabiliyetinin gelistirilmesi, grup halinde terfi ve sonuçlar hakkinda öngörü asamasinin gelismesi bakimindan avantajlari oldugunu belirtirken, buna karsin sürdürülebilme zorlugu, yönetimsel karmasa ve konunun genislemesine bagli olarak derinligin azalmasi gibi dezavantajlar yasanabilecegini de sözlerine ekledi.
Biyomedikal mühendisliginin tarihçesi ve katki sagladigi alanlari anlatan Prof. Dr. Sadik Kara, biyomühendislik çalismalari ile kanser, anestezi, kalp ve damar cerrahisi, rehabilitasyon gibi pek çok alanda biyomühendislikten yararlanildigini söyledi.
“Teknolojiye âsik olmamak gerekiyor”
Çevre ve insan arasindaki etkilesim konusunda da bilgiler aktaran Prof. Dr. Sadik Kara, sehirlesmeye bagli olarak insanlarin maruz kaldiklari hastaliklarin arttigini söyledi. Prof. Dr. Kara, “Zaman ilerledikçe teknoloji de büyük bir hizla gelisiyor. Teknolojideki bu gelisime bagli olarak insanlardaki hastalik oraninin da yükseldigi ortaya çikiyor. Teknolojiye âsik olmamak gerek. Teknolojiyi yeterli ölçüde, sömürmeden kullanmak temel prensibimiz olmali ve insanlar yaratilisina uygun bir sekilde yasamali.” seklinde konustu.
“Haberkolik olmamaliyiz”
Teknolojinin yani sira medyanin da insan üzerindeki olumsuz etkilerinden söz eden Prof. Dr. Kara, televizyonda görmüs oldugumuz renklerin bile insan psikolojisi üzerinde etkisi oldugunu söyleyerek, “Günlük olaylari, kamuoyunu ilgilendiren haberleri takip etmekte elbette ki sakinca görülemez. Ayni haberi tatmin olmayip baska kanallarda da izlemek insan psikolojisi üzerinde zaman içerisinde tahribat yapabiliyor. Haber izlemeliyiz fakat haberkolik olmamaliyiz.” dedi.
Prof. Dr. Sadik Kara’nin ardindan söz alan Fatih Üniversitesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sükrü Okkesim ise saglik sorunlarinin teshisi konusunda kullanilan cihazlar ve bu cihazlarin teknolojik gelisimini anlatti. Uygulanan tedavi yöntemleri ve amaçlarini aktaran Yrd. Doç. Dr. Okkesim, yapilan tedavilerle ilgili slayt gösterimi yapti.
Prof. Dr. Sadik Kara ve Yrd. Doç. Dr. Sükrü Okkesim’e plaket verilmesiyle etkinlik son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284