KMÜ'de Cahiliye Toplumunun Genel Yapısı İncelendi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) İslami İlimler Fakültesi tarafından düzenlenen öğrenci panellerinin dördüncüsü gerçekleştirildi.

KMÜ'de Cahiliye Toplumunun Genel Yapısı İncelendi

Cahiliye Toplumunun Genel Yapısı” başlığı altında gerçekleştirilen panelin moderatörü Arş. Gör. Abdullah Muaz Güven panelin açılışında ilk olarak yakın zamanda vefat eden İslam Tarihi Profesörü İbrahim Sarıçam’ı yâd ederek konuşmasına başladı. Ardından panel konusu hakkında ön bilgi veren Güven, "Sahâbe toplumunu daha iyi anlayabilmemiz, İslam dininin getirdiği hükümlerle ortaya çıkan düzenlemelerin ehemmiyetini kavrayabilmemiz için cahiliye dönemi detaylı bir şekilde incelenmelidir. Peygamber efendimiz (s.a.v.)’in hayatı hakkında formal eğitim almaya başladığımız ilk yıllardan itibaren cahiliye kavramı hakkında birtakım bilgilerle karşılaşırız. Ancak bu dönemi İslami İlimler Fakültesi bünyesinde değerlendirecek olursak daha ayrıntılı bir tabloyu ortaya koymamız gerekmektedir." dedi.

Öğrencilerin, İslam tarihi alanında uzman hocaların değerlendirmeleri çerçevesinde cahiliye dönemini farklı açılardan ele alarak sunumlarını hazırladıklarını vurgulayan Güven, "Bu sunumların öğrencilerimize araştırma ve bilgilenme konusunda olduğu kadar sunum becerisi açısından da katkı sağlayacağını düşünüyor, dinleyicilerimizin de istifade etmesini umut ediyorum” diyerek sözü panelist öğrencilere bıraktı.

Cahiliye toplumunun genel yapısını ayrıntılarıyla ele alan panelistler, Mücteba Kantar, Kevser Yarar, Sümeyye Nur Tiltil ve Uğur Ataş “Cahiliye Kavramı, Cahiliye Döneminde Din, Kadın ve Aile ile Cahiliye Döneminde Şiir konularınında sunumlarını gerçekleştirdiler. Panel dinleyicilerin ve katılımlarıyla gerçekleştirilen soru-cevaplarla sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2017, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284