KMÜ’de Ceyhan Korkmaz Ile Söylesi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Genç Yazar Ceyhan Korkmaz ile söylesi düzenlendi. KMÜ Genç Arastirmacilar ve Türk Dili Edebiyati Ögrenci Topluluklari tarafindan gerçeklestirilen söylesiye yazarin takipçileri ve yazarlik meslegine ilgi duyan ögrenciler katildi.

 KMÜ’de Ceyhan Korkmaz Ile Söylesi

Yazar Ceyhan Korkmaz, Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonunda düzenlenen söyleside ‘Mana Denizi, Babamin Yüzü, Ask Denizi, Sakli Deniz ve Deniz’ adlarindaki bes kitabi hakkinda bilgi verdi.

Okumaya ilkokul yillarinda ögretmenlerinin tesviki ile basladigini söyleyen Ceyhan Korkmaz, yazarlik serüveninin ise günlük tutmayla basladigini ve gün geçtikçe bu aliskanligin bir tutkuya dönüstügünü dile getirdi.
“Soma’da birçok arkadasim ve komsumu kaybettim”
‘Babamin Yüzü’ isimli kitabinda Soma’da yasanan maden faciasini konu aldigini belirten Yazar, ögrencilere kitabin tanitimi için hazirlanan videoyu izletirken kitabi yazma amacini anlatti. Korkmaz, babasinin emekli bir madenci oldugunu, ayni zamanda kendisinin de facianin yasandigi madende staj yaptigini söyleyerek, “Madende çalismak çok zor bir is. Staj sürecimde bu zorlugu birebir yasadim ve gördüm. O kazada birçok arkadasimi ve komsumu kaybettim. Içimdekileri dile getirmenin ve bu kitabi yazmanin benim için bir görev oldugunu düsünerek kitabi yazmaya karar verdim.” dedi.
“Yasadiklarinizi mutlaka not edin”
Yazar Ceyhan Korkmaz, alti yasindan bu yana not tuttugunu ve bu notlari kitaplastirdigini ifade ederek iyi bir yazar olmak için neler yapilmasi gerektigi konusunda ögrencilere tavsiyelerde bulundu. Insanlarin yasadiklarini muhakkak kaydetmesi gerektiginin altini çizen Korkmaz, “Yasadiklariniz sizin hayal dünyanizi gelistirecektir fakat bu anilari unutmamak için kesinlikle not tutmalisiniz. Çünkü söz uçar, yazi kalir. Bu notlar sizin yazarlik becerilerinize de, hayatiniza da katki saglayacaktir.” seklinde konustu.
Her gece yatmadan önce yaklasik 40 sayfa kitap okudugunu söyleyen Yazar Ceyhan Korkmaz, herkesin özellikle de gençlerin, kitap okumayi aliskanlik haline getirmesi gerektigine vurgu yapti.
Söylesi, Yazar Ceyhan Korkmaz’in ögrencilerin sorularini cevaplamasinin ardindan kitaplarini imzalamasiyla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284