KMÜ’de Charlie Chaplin Filmi Gösterildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) yönetmenligini Charlie Chaplin’in yaptigi 1940 yapimi ‘The Great Dictator’ isimli sinema filmi gösterildi. Felsefi Düsünce Ögrenci Toplulugu tarafindan SKS 1 Nolu Konferans Salonunda düzenlenen etkinlige çok sayida ögrenci katildi.

 KMÜ’de Charlie Chaplin Filmi Gösterildi

Charlie Chaplin'in ilk sesli filmi olma özelligini tasiyan ‘Büyük Diktatör’ filminde Chaplin tarafindan canlandirilan Adolf Hitler ve Nazizm oldukça sert bir sekilde elestiriliyor. Chaplin’in, Adolf Hitler'in parodisi olan Adenoid Hynkel ile Yahudi bir berberi canlandirdigi film, Amerika Birlesik Devletleri'nin Nazi Almanyasi ile hâlâ baris içinde oldugu bir dönemde çekilmesi dolayisiyla kendi zamani için sira disi bir yere sahip.

‘Büyük Diktatör’, 1997 yilinda Amerika Birlesik Devletleri Kongre Kütüphanesi tarafindan kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli filmler arasina seçilerek ABD Ulusal Film Arsivi'nde muhafaza edilmesine karar verilmesine karsin gösterime girdigi yillarda Almanya'da yasaklanmis.
KMÜ Felsefi Düsünce Ögrenci Toplulugu Baskani Murat Han Karaaslan, bu güne kadar düzenlemis olduklarin film gösterimlerinin ögrenciler tarafindan begeni ile karsilandigini belirterek, “Düzenleyecek oldugumuz yeni film gösterimleri ile arkadaslarimizin eglenmelerini, egitim faaliyetleri disinda kendilerine zaman ayirarak sosyal ve kültürel anlamda yeni kazanimlar elde etmelerini arzuluyoruz.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284