KMÜ’de “Dalga” Sinema Filmi Gösterildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Felsefi Düsünce Ögrenci Toplulugu tarafindan düzenlenen sinema etkinligiyle ‘Dalga (The Wave)’ filmi ögrencilerle bulustu. Saglik Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonunda gerçeklestirilen film gösterimi öncesi konusan Felsefi Düsünce Ögrenci Toplulugu Baskani Murat Han Karaaslan, ‘disiplin araciligiyla güç’ olgusunun ele alindigi filmin ögrencilere farkindalik kazandiracagina inandigini belirtti.

 KMÜ’de “Dalga” Sinema Filmi Gösterildi
California’da 1967 yilinda yasanmis gerçek bir olayi günümüz Almanyasi’na aktaran The Wave (Dalga) filmi, fasizmin köklerine dair etkileyici tespitler yaparak otokrasi, disiplin ve güç kavramlarinin eskimesinin söz konusu olamayacagini ortaya koyar.
Film, enerjik ve karizmatik bir ögretmen olan Rainer Wegner’in otokrasi üzerine verdigi ders ile baslar. Ögrencilerin ilgisizligi üzerine dikkatlerini çekmek için bir deney yapmaya karar veren Ögretmen Wegner, ögrencilerinden kendisini liderleri olarak kabul etmelerini ister ve herkese beyaz bir t-shirt giydirir. Ögretmen Wegner, gizli bir isaretle iletisim kuran bu ögrenci grubuna The Wave (Dalga) adini verir. Ögrenciler, umulmadik bir sekilde bu birlikteligin olusturdugu güçten zevk almaya baslarlar. Kisa bir süre içerisinde yeni kesfedilen bu disiplin, diger okul aktivitelerinde de kendisini göstermeye baslar ve gruba yeni üyeler katilmasini saglar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284