KMÜ’de ‘Engelleri Kaldır’ Temalı Etkinlik Düzenlendi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından ‘Engelleri Kaldır’ konulu etkinlik düzenlendi.

KMÜ’de ‘Engelleri Kaldır’ Temalı Etkinlik Düzenlendi

‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ kapsamında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binası önünde farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan etkinliğe çok sayıda öğrenci ve öğretim elemanı katıldı. Etkinlikte hep birlikte el ele tutuşarak çember oluşturan öğrenciler engelliler için tek yürek oldu.

“Engelli bireylerin bizden istedikleri tek şey; onları anlayabilmemiz”

Farkındalık oluşturmak için düzenlenen etkinlikte Öğr. Gör. Bilal Bahçeci bir açıklama yaparak, “Engelli kardeşlerimiz onlara acımamızı ya da daha fazla yardımda bulunmamızı istemiyorlar. Çünkü onlar zaten mücadeleci bireyler. Engelli bireylerin bizden istedikleri tek şey; onları anlayabilmemiz. En büyük temennimiz bir sonraki buluşmamızda engelli bireylerin eğitim, istihdam, sağlık hizmetleri konusunda ve toplumun engellilere yönelik tutumlarında temel konuların çözülmüş olması. Etkinliğimize katılan tüm duyarlı öğrencilerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2018, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284