KMÜ’de Engelliler İçin Tiyatro Gösterisi Yapıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Engelsiz Öğrenci Topluluğu ile KMÜ Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından ‘Dünya Engelliler Günü’ programı düzenlendi.

KMÜ’de Engelliler İçin Tiyatro Gösterisi Yapıldı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen programa üniversite personeli, davetliler, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Engelsiz Öğrenci Topluluğu Başkanı Ayşe Durdu Küçükkesikbaş, “Topluluk olarak KMÜ’de eğitimlerine devam eden engelli öğrencilerin eğitim-öğretim hayatları boyunca karşılaşabilecekleri problemlere çözüm üretmek ve aynı zamanda toplumsal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak için Engelli Birim Koordinatörlüğü ile entegre çalışıyoruz. Sosyal sorumluluk faaliyetlerimiz gün geçtikçe artıyor ve sadece üniversite içerisinde değil, aynı zamanda üniversite dışında da etkinlikler yapıyoruz. Kampüs genelinde öğrenci arkadaşlarımızın farkındalığını artırmak amacıyla çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından selamlama konuşması yapan Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Başkonak ise “Programı Karaman genelindeki özel eğitim öğrencileri ile üniversitemiz öğrencileri arasından köprü oluşturmak amacıyla düzenledik. Öğrencilerimizi sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde veya 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında değil, her zaman hatırlıyor, onlar için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Program ‘Kocaeli Sırf Tiyatro’ ekibinin tiyatro ve sihirbazlık gösterilerinin ardından hediye takdimi ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284