KMÜ’de Engelliler Spor Söleni Yapildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 3 Aralik Dünya Engelliler Günü kapsaminda 4. Karaman Engelliler Spor Söleni düzenlendi.

KMÜ’de Engelliler Spor Söleni Yapildi

 Etkinlige KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Karaman Vali Yardimcisi Mustafa Sarikaya, KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpinar, Karaman Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, akademik ve idari personel, engelliler ve aileleri katildi.
“En Büyük Engel Sevgisizliktir”
BESYO Spor Salonunda engelli bir gencin Istiklal Marsi okumasiyla baslayan sölen renkli görüntülere sahne oldu. Sölenin açilis konusmasini yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen KMÜ bünyesinde “Engelsiz Üniversite” sloganiyla düzenledikleri faaliyetler ve etkinliklerden bahsetti. Türkiye’de azimsanmayacak kadar engelli oldugunu belirten Rektör Sabri Gökmen, “Onlari topluma kazandirmak ve yasantilarini kolaylastiracak imkânlari saglamak devletimizin görevidir ve ayni zamanda sosyal devlet anlayisinin da geregidir. Fakat önemli olan toplumumuzdaki bireylerin bunu bir görev olarak görmesi ve herkesin üzerine düseni fazlasiyla yapmasidir.” seklinde konustu.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, engellilere acimanin, onlara üzülmenin yanlis bir davranis oldugunu ifade ederek sözlerini söyle sürdürdü: “Bunun yerine onlarin hayatlarini rahat bir sekilde idame ettirebilmelerini saglamak en güzel ve en yararli davranis olacaktir. En büyük engel sevgisizliktir. Sevgi ile her engel asilabilir.”
Rektör Sabri Gökmen’in konusmasinin ardindan çesitli kültürel ve sportif faaliyetler gerçeklestirildi. Konya’dan gelen semazen grubu sema gösterisi yapti. Daha sonra Vali Yardimcisi Mustafa Sarikaya ile engelli bir genç bilek güresine tutustu. Erol Polat tarafindan verilen baglama esligindeki mini halk konserine salondakiler de eslik etti. Halk konserinin ardindan BESYO ögrencileri yeteneklerini sergileyen bir gösteri yapti. Halk oyunlari ve judo gösterisi gibi çesitli etkinliklerin yapildigi 4. Karaman Engelliler Spor Söleni madalya töreninin ardindan son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284