KMÜ’de Fotograflarla Kadina Siddet

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Felsefi Düsünce Ögrenci Toplulugu tarafindan ‘Kadina Siddet’ konulu fotograf sergisi düzenlendi.

KMÜ’de Fotograflarla Kadina Siddet

Siddet Egitim Seviyesi Ile Ters Orantili
Topluluk Baskani Faruk Sahin, Türkiye’de kadina yönelik siddetin patlama yasadigi günümüzde böyle bir sergi açarak, insanlarda farkindalik yaratmayi amaçladiklarini belirterek söyle konustu: “Son dönemde yapilan arastirmalara bakildiginda kadina yönelik siddetin artik üniversite mezunu olan bireyler arasinda da giderek yayginlastigini görmekteyiz. Genelde siddetin egitim seviyesinin düsük olmasindan kaynaklandigi bilinir fakat bunun aksine arastirmalar gösteriyor ki üniversite mezunu bireylerde siddet egilimi daha fazla.”
Kadina Siddet Sona Ersin
Faruk Sahin, kadina yönelik siddetin sadece fiziksel anlamda gerçeklesmedigini, bunun yaninda ekonomik ve psikolojik anlamda çesitli sekillerde siddet uygulandigini dile getirerek, “Siddet ülkemizde ve toplumumuzda o kadar olagan bir hale geldi ki devlet bu problemin önüne geçebilmek adina anayasada pozitif ayrimcilik diye bir madde uyguluyor.” dedi.
Sahin, sözlerini söyle tamamladi: “Sergi ile gelecegimizin ailelerini olusturacak olan bireylerin kadina yönelik siddet konusunda dikkatini çekerek bu siddetin son bulmasinda bizim de payimiz olsun istedik. Umarim kadina yönelik siddet artik son bulur.”
KMÜ Saglik Kültür Daire Baskanligi fuaye alaninda düzenlenen ‘Kadina Siddet’ fotograf sergisi 28 Kasim Persembe gününe kadar ziyaretçilere açik olacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284