KMÜ’de Geniş Katılımlı Stratejik Planlama Toplantısı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 2019-2023 yıllarını kapsayan stratejik planlamanın istişare toplantısı gerçekleştirildi. 

KMÜ’de Geniş Katılımlı Stratejik Planlama Toplantısı

KMÜ Şehit Ömer Halisdemir Konferans salonunda düzenlenen toplantıya KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül’ün yanı sıra üniversite protokolü, akademik ve idari personel olmak üzere geniş bir katılım sağlandı. 

“Kuruluş aşaması tamamlandı, sıra farklılık yaratacak stratejilerde”

Üniversitenin fiziki ve akademik altyapısını anlatan slayt sunumu ile başlayan toplantı Rektör Akgül’ün açılış konuşması ile devam etti. Prof. Dr. Akgül, konuşmasının başlangıcında Karamanlı şehitler Mehmet Kızılca ve Ömer Doğan’a Allah'tan rahmet ve milletimize başsağlığı dileyerek birlik beraberlik çağrısında bulundu.

Rektör Akgül, stratejik planlamanın başarıya ulaşması için katılımcı bir yöntemin önemine dikkat çekerek, “Başarı ancak üniversitemiz mensuplarının planı sahiplenmesi ve herkesin üzerine düşen gayreti göstermesiyle mümkün olacaktır. Her birinizin sunacağı öneriler ve yapacağınız katkılar bizler için çok önemlidir. Bu plan beş yılda yapmayı hedeflediğimiz projeler ve hayata geçirmeyi düşündüğümüz temel faaliyetlerin yol haritası niteliğinde olacaktır.” dedi. 

Prof. Dr. Mehmet Akgül konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bütün gayretimiz üniversitemizi güçlendirerek, sahip olduğunu yetenekleri geliştirerek, ulaşılabilir hedefler doğrultusunda sağlam adımlarla hep birlikte ortak aklın yanında gönül birlikteliğiyle hak ettiği geleceğe taşımaktır. Üniversitemiz artık kuruluş aşamasını tamamlamıştır ve bundan sonra farklılık yaratacak stratejilere ihtiyaç duymaktadır. O yüzden yeni planımızda ayırt edici yeteneklerimizi ve geliştirilebilir yönlerimizi belirleyerek ortak akılla bu yönde hareket edilmesi gerekmektedir. Stratejik planlama çalışmalarında hepinize başarılar ve kolaylıklar diliyorum.”

“Birliktelik ancak ortak akılla yola çıkılmışsa anlam taşır”

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül’ün ardından Rektör Yardımcısı ve Stratejik Planlama Komisyon Başkanı Prof. Dr. Ercan Oktay stratejik planlama ile ilgili kısa bir değerlendirme yaptı. Prof. Dr. Oktay, planlamanın zaman alıcı bir süreç olduğunu ifade ederek, “Stratejik planlama ile bizi biz yapacak çalışmalar ve araştırmalar değerlendirilmektedir. Uzun bir zaman alan ve zor bir periyottan oluşan planlama aynı zamanda yol birlikteliğidir. Bu birliktelik ancak ortak akılla yola çıkılmışsa anlam taşır. Bu sebeple planlamada bütün personelimizin izinin olmasını, ortak karar almayı ve uygulamayı arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu. 

Toplantı, akademik ve idari personelin üniversitenin geleceğine dair değerlendirmelerinin ve görüş alışverişinin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284