KMÜ’de Girisimcilik Kültürü Söylesisi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Gençlik Inisiyatifi Ögrenci Toplulugu tarafindan Avrupa KOBI Haftasi etkinlikleri kapsaminda ‘Girisimcilik Kültürü’ konulu bir söylesi düzenlendi. KMÜ Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi konferans salonunda gerçeklestirilen etkinlige KOSGEB Karaman subesinden uzman yardimcilari Hüseyin Ates ve Murat Barut katildi.

KMÜ’de Girisimcilik Kültürü Söylesisi



“Girisimcilik Faaliyetlerinin Devamliligi Yok”
Üniversitede okuyan gençlere KOSGEB’i tanitmak amaciyla burada olduklarini belirten Uzman Yardimcisi Hüseyin Ates, “Türkiye girisimcilik faaliyetleri açisindan öncü bir ülke fakat bu faaliyetlerin devamliligi yok.” dedi. Bu asamada KOSGEB olarak esnaflarimiza ve girisimcilerimize yardimci olmaya çalistiklarini ifade eden Ates söyle konustu: “Para kazanmak girisimcilik ruhuna sahip olan insanlarin kesinlikle tek amaci olmamali. Esas amaç isin devamliligini saglayacak sekilde sevdigi isi yapma arzusu ile insanlara fayda saglamak olmali.”
Genç girisimcilere tavsiyelerde bulunan Hüseyin Ates sözlerini söyle sürdürdü: “Ülkemizde is kurma hayali olan genç girisimcilerin öncelikle yeteneklerine ve ilgilerine en yatkin sektörü seçerek, bu sektör üzerine ciddi planlamalar yapmasi gerekiyor. Kurulus yerinin iyi seçilmemesi, teknik nedenler ve rekabet kosullarinin göz önüne alinmamis olmasi gibi nedenlerle girisimcilerimiz bazen basarisizliga ugramaktadir. Bu yüzden iyi bir planlama ve çalisma sart.” dedi.
“Esnafimizin Isyeri Masraflarini Dahi Karsiliyoruz”
Hüseyin Ates’in ardindan söz alan Uzman Yardimcisi Murat Barut ise KOBI’lerin tanimini yaparak basladigi konusmasinda Karaman’daki girisimcilik faaliyetlerine degindi. Kadin girisimcilerin sayisinin giderek arttigini dile getiren Barut, girisimcilerin planlama eksikliklerinden kaynaklanan sorunlarina degindi. Girisimci olarak sektöre katilmayi planlayan herkese yardimci olmaya çalistiklarini söyleyen Barut, dinleyiciler arasindan is kurmak isteyenlerin sorularini yanitladi.
KOSGEB olarak girisimcilere kredi yerine hibe yoluyla tesvik yöntemi benimsediklerini belirten Murat Barut, ”Hibelerimizle is kuran girisimciler is yerlerini açip yanlarinda personel çalistirarak ekonomiye katki sagliyor. Devletimiz de vermis oldugu hibeleri bu yolla geri kazanmis oluyor. KOSGEB olarak girisimciler ayakta kalsin diye is yeri masraflarini dahi karsiliyoruz. Bu yolla elimizden geldigince hem esnafimiza hem de isyeri sahibi olmak isteyenlere faydali olmaya çalisiyoruz.” seklinde konustu.
Konusmacilar sözlerini is kurmak isteyen girisimci adaylarina KOSGEB Karaman Subesine gelerek daha detayli bilgi almalari konusunda davette bulunarak noktaladi. Saglik, Kültür ve Spor Daire Baskani Mustafa Avci’nin plaket vermesinin ardindan etkinlik son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284