KMÜ’de Isaret Dili Sertifika Töreni Yapildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Sürekli Egitim Merkezi tarafindan (KMÜ SEM) düzenlenen Isaret Dili Kursunu basariyla bitiren kursiyerlere sertifikalari verildi.

KMÜ’de Isaret Dili Sertifika Töreni Yapildi

KMÜ Saglik Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonunda 25 Aralik Çarsamba günü düzenlenen belge törenine KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Karatas, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Metin Sezer, Sürekli Egitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hatice Yalçin, akademik ve idari personel ile kursiyerler ve yakinlari katildi.
Isaret dili ile Istiklal Marsinin okunmasiyla baslayan tören, açilis konusmasiyla sürdü. KMÜ Sürekli Egitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hatice Yalçin, yaptigi konusmada artik isaret dilinin bütün üniversitelerde seçmeli ders olarak okutulacagini duyurdu ve yeni yasa tasarisina göre de pek çok isyerinde isaret dili uzmanlarinin çalismasinin zorunlu olacaginin altini çizdi. “Biz bir adim önde olalim diye böyle bir kurs düzenledik.” açiklamasinda bulunan Yrd. Doç. Dr. Yalçin, isaret dili kursuna 126 basvurunun yapildigini ve 64 kisilik birinci grup kursiyerlerin egitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazandigini belirtti.
Programda Isaret Dili Uzmani Arzu Hazar tarafindan hazirlanan “Bir gün isitme engelli olursaniz” adli slayt gösterisinin ardindan kursiyerler tarafindan Arif Nihat Asya’nin “Bayrak” siiri okundu ve isaret diliyle anlatildi. “Hastane önünde incir agaci” türküsü de isaret diliyle sergilenen diger bir çalisma oldu. Kursiyerlerin “Bir fotograf çektirebilir miyiz?” sarkisina ait sahne performansi ise izleyenlere keyifli dakikalar yasatti.
Tören belge takdimiyle devam etti. KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Karatas tarafindan Egitmen Arzu Hazar ile kursun düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür belgesi verildi. Egitmen Arzu Hazar ise Sürekli Egitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hatice Yalçin’a çiçek takdim etti. Ardindan kursiyerler teker teker sahneye çikarak tören protokolünün elinden sertifikalarini aldi. Toplu fotograf çekimiyle etkinlik sona erdi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284