KMÜ’de, Karamanogullari Beyligi Sempozyumu Düzenlenecek

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Türk Tarih Kurumu, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Islam Tarihçileri Dernegi ile ortaklasa düzenlenecek olan ‘Karamanogullari Beyligi’ konulu sempozyuma ev sahipligi yapacak.

 KMÜ’de, Karamanogullari Beyligi Sempozyumu Düzenlenecek

23-25 Ekim’de KMÜ’de

Orta Anadolu ve Akdeniz bölgesinde kurulmus olan Türk Beyliklerinin her birinin, uzmanlarinca bütün boyutlari ile ele alinarak tartisilmasini öngören ‘Uluslararasi Orta Anadolu ve Akdeniz Beylikleri Tarihi, Kültürü ve Medeniyeti Sempozyumu’ dizisinin ikincisi Karamanogullari Beyligi’ne ayrildi. Sunulan bildirilerin yayimlanarak kamuoyuna her bir beylik hakkinda güncel bilgi aktarimini amaçlayan sempozyum, 23–25 Ekim 2015 tarihlerinde Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde gerçeklestirilecek.
Karamanogullari Beyligi’nin kurulusu ve mensei ile ilgili sorunlar, beyligin Anadolu beylikleri arasindaki yeri ve önemi, diger beylik ve devletlerle iliskileri, mimari ve sanatsal yapisi, beylige ait vakiflar, beylik döneminde dini ve kültürel hayat, ekonomik yapi ve ticari hayat, dil, edebiyat ve folklor ile beyligin tarihî cografyasi sempozyumun ana basliklarini olusturacak.
Bildiri Özetleri Için Son Tarih 10 Haziran
Türkçe ve Ingilizce olmak üzere iki farkli dilde gerçeklestirilecek olan sempozyuma 10 Haziran’a kadar bildiri gönderilebilecek. Sempozyumda sunulan bildiriler, sempozyum bildiri kitabi olarak Türk Tarih Kurumu tarafindan yayinlanacak.
Sempozyum hakkinda ayrintili bilgiye //karamanogullari.kmu.edu.tr/ adresinden ulasilabilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284