KMÜ’de Kazim Karabekir Kaymakami Mehmet Uslu Ile Söylesi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Baskanligi ile Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulu tarafindan ‘Kamu Yönetimi’ konulu söylesi düzenlendi. Kazim Karabekir Kaymakami Mehmet Uslu’nun konusmaci olarak katildigi söylesiye Kazim Karabekir Belediye Baskani Ali Ihsan Alanli, Yüksekokul Müdürü Ögr. Gör. Abdulbaki Pinar, akademisyenler ve çok sayida ögrenci katildi.

 KMÜ’de Kazim Karabekir Kaymakami Mehmet Uslu Ile Söylesi

“Yurtdisi stajlari meslegin balayi staji diye tabir edilir”

Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Kemal Esengün Konferans Salonunda gerçeklestirilen söyleside konusan Kazim Karabekir Kaymakami Mehmet Uslu, kaymakamlik mesleginin güzel yanlari ve zorluklari ile ilgili bilgilerini paylasmak amaciyla söylesiye katildigini belirterek kaymakam olabilmek için gereken sartlarini siraladi.
Sartlari tasiyan ve sinavlarda basarili olan adaylarin bundan sonraki süreçte çesitli staj asamalarina tabi tutuldugunu hatirlatan Kaymakam Uslu, “Yurtdisi stajlari meslegimizde balayi staji diye tabir edilir. Bu stajlarda adaylar yurtdisina giderek gerek yabanci dil gerekse bilgi ve görgü anlaminda kendilerini yetistirme imkâni bulurlar. Kaymakam vekilligi staji ise kaymakamlik meslegi stajlari arasinda en önemli stajdir. Çünkü kaymakam vekili olarak bütün yetkilerinizle makama oturdugunuz ve ilçenin sorunlari ile yüzlestiginiz bir stajdir.” dedi.
“Kaymakamlik sorun çözme makamidir”
Kaymakamlarin ilçelerdeki genel idare teskilatinin basi oldugunu söyleyen Kaymakam Uslu, kaymakamligin ilçelerdeki bütün sorunlari yerinde tespit ederek vatandaslarimizin makul isteklerini karsilama ve sorun çözme makami oldugunu dile getirdi.
Kaymakamlik mesleginin sorumlulugu çok yüksek bir meslek türü oldugunu vurgulayan Kaymakam Mehmet Uslu, ögrencilere meslekte çaliskanligin çok önemli oldugunu ifade ederek söyle devam etti: “Çaliskanligin yani sira dogru kaynaklar üzerinde çalismak da hayati önem tasiyor. Amaciniz her zaman sorunlari çözmek üzerine kurulmali ve odak noktaniz daima vatandasin menfaati olmali. Isinizi sevip kendinizi isinize adamalisiniz.”
Kaymakam Mehmet Uslu daha sonra ögrencilerin sorularini yanitladi ve kaymakamlik meslegine ilgi duyan ögrencilere ve meslek hakkinda ipuçlari verdi. Kazim Karabekir Kaymakami Mehmet Uslu’ya, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Baskani Yrd. Doç. Dr. Sefa Usta’nin plaket takdim etmesiyle söylesi sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284